Αιγαίο: Παραμένει σε επιφυλακή ο ελληνικός στόλος, αμετακίνητος ο τουρκικός

Αιγαίο: Παραμένει σε επιφυλακή ο ελληνικός στόλος, αμετακίνητος ο τουρκικός

Συνεχίζουν για μία ακόμη ημέρα οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις να παραμένουν σε κατάσταση έκτακτης επιφυλακής.

«Η κατάσταση παραμένει αμετάβλητη» σχολίαζαν το απόγευμα της Τετάρτης αρμόδιες πηγές του ΓΕΕΘΑ, με αφορμή πληροφορίες σχετικά με τις κινήσεις του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, τις οποίες παρακολουθούν μονάδες και μέσα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο τουρκικός στόλος μένει εν πολλοίς αμετακίνητος από το μεσημέρι της Τρίτης στο Αιγαίο μετά την έκδοση της Navtex, με την οποία δεσμεύει περιοχή εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας για έρευνες, παρά τον διπλωματικό πυρετό. Το Oruc Reis παραμένει και εκείνο αγκυροβολημένο έξω από την Αττάλεια.

Που είναι ο Έλληνας πρέσβης στην Άγκυρα;

Την ίδια ώρα που οι Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε κατάσταση αυξημένου συναγερμού, ο Έλληνας πρέσβης στην Άγκυρα βρίσκεται, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, εδώ και μια εβδομάδα σε διακοπές.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του Armyvoice.gr , ο Έλληνας πρέσβης στην Άγκυρα, κ. Μ. Διάμεσης, είχε υποβάλλει αίτηση για άδεια ήδη από τον προηγούμενο μήνα, ενώ, όπως φαίνεται από σχετική ανάρτηση στον κρατικό ιστότοπο, “Διαύγεια”, είχε λάβει την έγκριση για τα σχετικά οδοιπορικά ήδη από τις 26 – 6 – 2020. Κατά πληροφορίες, λοιπόν, βρίσκεται στην Ελλάδα ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα. 

Ενημέρωση αρχηγών με καθυστέρηση

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, που χθες είχε μεταξύ άλλων συνομιλία και με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλάντιμιρ Πούτιν, ανοίγει με μεγάλη καθυστέρηση κύκλο ενημέρωσης των πολιτικών αρχηγών για τις εξελίξεις αφού αναμένεται να έχει σήμερα σειρά συναντήσεων προκειμένου να τους ενημερώσει για τις εξελίξεις στα εθνικά ζητήματα. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter