Αίγιο: Πολιτική κηδεία έγινε σε κυλικείο επειδή αρνήθηκε ο ιερέας

Αίγιο: Πολιτική κηδεία έγινε σε κυλικείο επειδή αρνήθηκε ο ιερέας

Πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε προ ημερών στο Αίγιο, καθώς η πολιτική κηδεία έγινε σε κυλικείο και όχι στο κοιμητήριο εξαιτίας άρνησης του ιερέα.

Συγκεκριμένα, το μεσημέρι της Παρασκευής έγινε η πολιτική κηδεία δημότισσας και συγκεκριμένα της συζύγου του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Σ. Κοίλια, με την οικογένεια της εκλιπούσας να ενημερώνεται τη τελευταία στιγμή πως η πολιτική κηδεία δεν μπορεί να γίνει στον προαύλιο χώρο του Νεκροταφείου, δίπλα από τον μικρό ναό των Αγίων Πάντων, αφού ο ιερέας το αρνήθηκε.

Μάλιστα, όπως μεταδίδει ο ιστότοπος pelop.gr, το φέρετρο τοποθετήθηκε εντός του κυλικείου.

Για «προσβολή νεκρού στο δημοτικό νεκροταφείο του Αιγίου, με ευθύνη του εκεί ιερέα» κάνει λόγο η βουλευτής και τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σία Αναγνωστοπούλου.

«Δεν επετράπη η τέλεση της τελετής εντός του νεκροταφείου στον προβλεπόμενο χώρο με το επιχείρημα της πολιτικής κηδείας. Η τελετή τελέστηκε στο κυλικείο εκτός νεκροταφείου. Ο σκοταδισμός που φτάνει μέχρι την ασέβεια στο νεκρό είναι άκρως επικίνδυνη και πλήττει βάναυσα τις παραδόσεις των πολιτισμένων κοινωνιών» τονίζει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
29/04/2024, 16:32
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter