Αίγυπτος: Δεύτερος δημοσιογράφος κατέληξε από επιπλοκές του κορονοϊού

Αίγυπτος: Δεύτερος δημοσιογράφος κατέληξε από επιπλοκές του κορονοϊού

Το δεύτερο μέλος της που κατέληξε από επιπλοκές του κορονοϊού θρήνησε σήμερα η Ένωση Αιγυπτίων Δημοσιογράφων, αφότου ο Μόχι Ελ Ντιν Σαΐντ, που εργαζόταν στο Εθνικό Ίδρυμα Τύπου στο Κάιρο, έχασε τη ζωή του από τα γενικότερα προβλήματα που του προκάλεσε η ασθένεια Covid-19.

Συγκεκριμένα, ο εν λόγω δημοσιογράφος που υπέφερε από νεφρική ανεπάρκεια και υποβαλλόταν σε αιμοκάθαρση τρεις φορές την εβδομάδα για πολλά χρόνια, μετέβη στις 12 Μαΐου στο Νοσοκομείο Γκαλαά του Καΐρου, που ανήκει στις ένοπλες δυνάμεις, για την τακτική αιμοκάθαρση. Όμως, σε προληπτικό έλεγχο, η θερμοκρασία του βρέθηκε να είναι υψηλότερη από την κανονική και για το λόγο αυτό μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο αναφοράς στην περιοχή Αμπασέια της αιγυπτιακής πρωτεύουσας.

Εκεί εισήχθη στη μονάδα εντατικής θεραπείας και εν τω μεταξύ διαγνώσθηκε θετικός στον κορονοϊό. Η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε μέχρι που κατέληξε σήμερα το απόγευμα.

Ο Μόχι Ελ Ντιν Σαΐντ είναι ο δεύτερος Αιγύπτιος δημοσιογράφος που καταλήγει από επιπλοκές του κορονοϊού.

Πριν από τρεις περίπου εβδομάδες, ο δημοσιογράφος Μαχμούντ Ριάντ Αμπουγκάμπαλ, επικεφαλής του αθλητικού τμήματος στην ιστοσελίδα «Ελ Χαμίς» πέθανε από επιπλοκές του κορονοϊού.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ετικέτες

Μυστικά & Documento

18/07/2021, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
Documento Newsletter