Αίγυπτος: Δύο νεκροί σε επίθεση στην ελληνορθόδοξη Μονή Αγίας Αικατερίνης του Σινά – Ασφαλείς μοναχοί και προσκυνητές

Αίγυπτος: Δύο νεκροί σε επίθεση στην ελληνορθόδοξη Μονή Αγίας Αικατερίνης του Σινά – Ασφαλείς μοναχοί και προσκυνητές

Τουλάχιστον δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν, ενώ υπάρχουν και τραυματίες, στην επίθεση που σημειώθηκε σε φυλάκιο ελέγχου, κοντά στην ελληνορθόδοξη, Ιερά Μονή Αγίας Αικατερίνης του Όρους Σινά, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Αιγύπτου.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης. Η επίθεση έρχεται μόλις μία εβδομάδα μετά τα δύο βομβιστικά χτυπήματα σε αιγυπτιακές εκκλησίες χριστιανών κοπτών, την Κυριακή των Βαΐων, με 45 νεκρούς, την ευθύνη των οποίων ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος. Ο Πάπας Φραγκίσκος πρόκειται να επισκεφτεί την Αίγυπτο στα τέλη του μήνα. 

Ασφαλείς είναι όλοι οι μοναχοί του ελληνορθόδοξου μοναστηριού της Αγίας Αικατερίνης του Σινά και όλοι οι προσκυνητές, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, μετά το ένοπλο επεισόδιο σε φυλάκιο της αστυνομίας στην είσοδο της περιοχής του ελληνορθόδοξου Μοναστηριού, σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου από τα Ιουστινιάνεια τείχη της πολυαιώνιας Μονής.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η αιγυπτιακή τηλεόραση, σημειώθηκε ένοπλο επεισόδιο σε αστυνομικό φυλάκιο, στις οκτώ περίπου το βράδυ (21.00 ώρα Ελλάδος), με απολογισμό δύο αστυνομικούς νεκρούς και τραυματίες μεταξύ των ανδρών του φυλακίου.

Η ελληνική Πρεσβεία στο Κάιρο είναι σε συνεχή επαφή με την αρχιεπίσκοπο και τους μοναχούς, καθώς και με την αιγυπτιακή αστυνομία και παρακολουθεί από κοντά τη κατάσταση.

Η μονή της Αγίας Αικατερίνης είναι ένα από τα παλαιότερα μοναστήρια του κόσμου και παγκόσμιο μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της Ουνέσκο. Οι επιθέσεις είναι συχνό φαινόμενο στη βόρεια πλευρά της χερσονήσου του Σινά, όπου ισλαμιστές αντάρτες δρουν επί χρόνια, αλλά είναι σπάνιες στη νότια πλευρά του Σινά, όπου βρίσκεται και η μονή.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter