Αίγυπτος: Έκρηξη βόμβας σε εκκλησία – 22 νεκροί

Αίγυπτος: Έκρηξη βόμβας σε εκκλησία – 22 νεκροί

Τουλάχιστον  22 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 72  τραυματίστηκαν σήμερα από έκρηξη βόμβας μέσα σε εκκλησία στην αιγυπτιακή πόλη Τάντα στο Δέλτα του Νείλου, βόρεια του Καΐρου, σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας και τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Η επίθεση σημειώθηκε σημειώθηκε λίγο πριν από τις 10.00 στην εκκλησία Μαρ Γκίργκις (του Αγίου Γεωργίου), τη στιγμή που η χριστιανική κοινότητα ετοιμάζεται για τη Μεγάλη Εβδομάδα που αρχίζει σήμερα, Κυριακή των Βαΐων, και τρεις εβδομάδες πριν από την επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στην Αίγυπτο, σύμφωνα με την Κοπτική Εκκλησία της Αιγύπτου.

Η κρατική τηλεόραση επιβεβαίωσε ότι σημειώθηκε έκρηξη. Δεν υπάρχει μέχρι στιγμής ανάληψη ευθύνης και τα αίτια της έκρηξης παραμένουν άγνωστα.

Μιλώντας τηλεφωνικά στο τηλεοπτικό δίκτυο Nile news, ο κυβερνήτης της Γκαρμπίγια στρατηγός ‘Αχμαντ Ντέιφ επιβεβαίωσε ότι η έκρηξη σημειώθηκε μέσα στην εκκλησία.

Πρόσθεσε ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας ερευνούν εξονυχιστικά την περιοχή όπου βρίσκεται εκκλησία για να διασφαλίσουν ότι δεν υπάρχουν άλλοι εκρηκτικοί μηχανισμοί κοντά.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη, δεν είναι ακόμη γνωστό “αν είχε τοποθετηθεί βόμβα στο εσωτερικό της εκκλησίας ή αν κάποιος ανατινάχθηκε”.

Ο πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄ εξέφρασε τον αποτροπιασμό του, μόλις επέστρεψε από τη λειτουργία που πραγματοποίησε στην Ιερά Μονή του Αγίου Σάββα στην Αλεξάνδρεια.

Ο Πρόεδρος Άμπντελ Φατάχ αλ Σίσι συγκάλεσε συμβούλιο εθνικής άμυνας, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση. Θα συμμετάσχουν ο πρωθυπουργός, ο πρόεδρος της Βουλής, ο υπουργός Άμυνας και οι αρχηγοί των αιγυπτιακών ενόπλων δυνάμεων.

Ανακοίνωση Υπουργείου Εξωτερικών για πολύνεκρη βομβιστική επίθεση στην Αίγυπτο:

“Συγκλονισμένοι από την πολύνεκρη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε στην κοπτική εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, στην πόλη Τάντα της Αιγύπτου, καταδικάζουμε απερίφραστα την τρομοκρατία σε κάθε της έκφανση.

Παρόμοια κρούσματα βάρβαρης και τυφλής βίας δεν πρόκειται να πλήξουν τον ανεκτικό και πολυθρησκευτικό χαρακτήρα της αιγυπτιακής κοινωνίας. Η Ελλάδα στέκεται στο πλευρό της φίλης Αιγύπτου και απευθύνει θερμά συλλυπητήρια στους οικείους των θυμάτων, στον αιγυπτιακό λαό και στην Κυβέρνησή του”.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter