Αίγυπτος: Ελεύθερος ο πολιτικός ακτιβιστής Άχμεντ Μάχερ

Αίγυπτος: Ελεύθερος ο πολιτικός ακτιβιστής Άχμεντ Μάχερ

Ο Αιγύπτιος πολιτικός ακτιβιστής Άχμεντ Μάχερ, ένας από τους ηγέτες της εξέγερσης του 2011, αφέθηκε ελεύθερος χθες Τετάρτη το βράδυ αφού εξέτισε ποινή φυλάκισης τριών ετών, όπως έγινε γνωστό από μια πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας και τον δικηγόρο του.

Ο Μάχερ, 36 ετών, ήταν ιδρυτής και εκπρόσωπος του Κινήματος της 6ης Απριλίου, μιας από τις πιο ενεργές ομάδες στη διάρκεια της εξέγερσης του 2011.

«Ο Άχμεντ Μάχερ αφέθηκε ελεύθερος την Τετάρτη το βράδυ, αφού ολοκλήρωσε την ποινή του», δήλωσε μια πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας. Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, «θα τεθεί υπό δικαστικό έλεγχο επί τρία χρόνια».

Ο Μάχερ είχε συλληφθεί μαζί με άλλους ακτιβιστές τον Νοέμβριο του 2013 στη διάρκεια μιας διαδήλωσης στο Κάιρο, η οποία πραγματοποιήθηκε κατά ενός νόμου που απαγόρευε κάθε δημόσια συνάθροιση χωρίς την προηγούμενη έγκριση του υπουργείου Εσωτερικών.

Ο νόμος αυτός είχε χαρακτηριστεί από τις διεθνείς μη κυβερνητικές οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ως ένας από τους πιο καταπιεστικούς που πέρασε το καθεστώς του προέδρου της Αιγύπτου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι.

Μετά την ανατροπή από τον στρατό και τη σύλληψη του ισλαμιστή προέδρου της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι τον Ιούλιο του 2013, η κυβέρνηση του Σίσι ξεκίνησε μια αιματηρή εκστρατεία για την καταστολή κάθε αντιπολίτευσης. Στόχος της είναι κατά κύριο λόγο οι ισλαμιστές, αλλά και η λαϊκή και φιλελεύθερη αντιπολίτευση, κυρίως αυτή που συμμετείχε στην εξέγερση του 2011.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter