Αίγυπτος: Μακελειό με δεκάδες νεκρούς από ένοπλη επίθεση σε Χριστιανούς Κόπτες (Video+Photos)

Αίγυπτος: Μακελειό με δεκάδες νεκρούς από ένοπλη επίθεση σε Χριστιανούς Κόπτες (Video+Photos)

Ένοπλοι που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους επιτέθηκαν σήμερα σε μια ομάδα χριστιανών Κοπτών στη νότια Αίγυπτο, σκοτώνοντας τουλάχιστον 28 ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 26 καθώς ταξίδευαν με λεωφορεία προς ένα μοναστήρι, δήλωσαν ιατρικές πηγές και αυτόπτες μάρτυρες.

Το γκρουπ των προσκυνητών ταξίδευε με δύο λεωφορεία κι ένα φορτηγό με προορισμό μοναστήρι στην περιοχή Μίνια.

Από τα τοπικά ΜΜΕ εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών θα ξεπεράσει τους 30, ενώ ο πρόεδρος Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι συγκάλεσε έκτακτη υπουργική σύσκεψη.

Ανάμεσα στους νεκρούς συγκαταλέγονται αρκετοί νέοι και παιδιά.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν πως η επίθεση έγινε καθώς οι Κόπτες κατευθύνονταν για να προσευχηθούν στο μοναστήρι του Αγίου Σαμουήλ του Ομολογητή στο δυτικό τμήμα της επαρχίας.

Είπαν πως μασκοφόροι σταμάτησαν τα οχήματα σε έναν δρόμο που οδηγεί στο μοναστήρι και άνοιξαν πυρ.

Καταδικάζει το ΥΠΕΞ

Την πολύνεκρη «τρομοκρατική επίθεση» που σημειώθηκε σήμερα στην Αίγυπτο εναντίον χριστιανών Κοπτών καταδικάζει απερίφραστα το υπουργείο Εξωτερικών.

Σε ανακοίνωσή του, εκφράζει τη συμπαράστασή της Ελλάδας στον λαό της Αιγύπτου και την κυβέρνησή του, καθώς και τα ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων.

https://twitter.com/ETFsNI/status/868060776568958976

Η επίθεση αυτή, στην επαρχία Μίνια, σημειώνεται σε μια περίοδο που το αιγυπτιακό παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτους έχει βάλει στο στόχαστρο τους χριστιανούς Κόπτες της Αιγύπτου που αποτελούν περίπου το 10% του πληθυσμού της χώρας. Τους τελευταίους έξι μήνες το ΙΚ έχει αναλάβει την ευθύνη για επιθέσεις αυτοκτονίας εναντίον τριών εκκλησιών που στοίχισαν συνολικά τη ζωή σε 74 ανθρώπους.

Ο μεγάλος ιμάμης του Αλ Άζχαρ, ενός από τα σημαντικότερα σουνιτικά κέντρα ισλαμικών σπουδών στον κόσμο, καταδίκασε τη σημερινή επίθεση, την οποία χαρακτήρισε «απαράδεκτη», τονίζοντας ότι στόχος ήταν η αποσταθεροποίηση της χώρας. «Καλώ τους Αιγύπτιους να ενωθούν απέναντι σε αυτήν την κτηνώδη τρομοκρατία» είπε ο Άχμεντ αλ Ταγιέμπ από τη Γερμανία όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.

Η επίθεση αυτή πραγματοποιήθηκε ενάμιση μήνα μετά τις επιθέσεις εναντίον δύο κοπτικών εκκλησιών, οι οποίες είχαν στοιχίσει τη ζωή σε 45 ανθρώπους και την ευθύνη γι’ αυτές είχε αναλάβει o ISIS.

Οι δράστες του νέου αυτού κτυπήματος επιλέγουν ξανά μία ημέρα αργίας καθοριστική, καθώς από σήμερα το βράδυ (αύριο τα ξημερώματα) ξεκινάει ο Ιερός Μήνας του Ραμαζανίου για τους Μουσουλμάνους.

https://twitter.com/raveenaujmaya/status/868055178854977536

https://www.youtube.com/watch?v=WCUhsXKIZSE

https://twitter.com/RT_com/status/868052147040026625

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter