Αίγυπτος: Τουλάχιστον 10 νεκροί μετά από πυρά εναντίον λεωφορείου με Χριστιανούς (Photos + Video)

Αίγυπτος: Τουλάχιστον 10 νεκροί μετά από πυρά εναντίον λεωφορείου με Χριστιανούς (Photos + Video)

Άγνωστοι άνοιξαν πυρ εναντίον λεωφορείου που μετέφερε Χριστιανούς στην αιγυπτιακή επαρχία Ελ Μίνια, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Sky News Arabia επικαλούμενο πηγές στις αρχές ασφαλείας της χώρας.

Τουλάχιστον 10 είναι νεκροί της ένοπλης επίθεσης εναντίον λεωφορείου που μετέφερε Χριστιανούς προσκυνητές, στην Αίγυπτο, ανακοίνωσε η ενημερωτική ιστοσελίδα Copts United επικαλούμενη εκπροσώπους της εκκλησίας. Επίσημα στοιχεία εκ μέρους του υπουργείου Εσωτερικών της Αιγύπτου δεν έχουν δοθεί.

Άγνωστοι άρχισαν να πυροβολούν εναντίον λεωφορείου στο οποίο επέβαιναν Χριστιανοί Κόπτες σε μικρή απόσταση από την μονή του Αγίου Σαμουήλ που βρίσκεται στην επαρχία Ελ – Μίνια. Έγινε γνωστό ότι υπήρχαν τρία λεωφορεία με προσκυνητές, αλλά μόνο το ένα δέχθηκε τα πυρά των αγνώστων. Μεταξύ των νεκρών υπάρχουν γυναίκες και παιδιά.

Καταδίκη από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών

Την απερίφραστη καταδίκη του για την επίθεση κατά Χριστιανών Κοπτών στην Αίγυπτο, τα συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και την αμέριστη υποστήριξη στον λαό και την κυβέρνηση της Αιγύπτου, εκφράζει το υπουργείο Εξωτερικών. «Καταδικάζουμε απερίφραστα την ειδεχθή επίθεση κατά Χριστιανών Κοπτών στην Αίγυπτο. Εκφράζουμε τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των θυμάτων & την αμέριστη υποστήριξή μας στον λαό & την κυβέρνηση της Αιγύπτου στις προσπάθειές τους για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας» αναφέρει σε ανάρτηση στο Twitter το υπουργείο Εξωτερικών.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Το επόμενο βίντεο περιέχει σκληρές εικόνες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter