Αίγυπτος: Ο στρατός θα συνεχίσει τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς

Αίγυπτος: Ο στρατός θα συνεχίσει τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς

Η Αίγυπτος κατέστησε σαφές χθες ότι θα φέρει σε πέρας το σχέδιο της για αεροπορικές επιδρομές εναντίον των ισλαμιστών μαχητών στη γειτονική Λιβύη στους οποίους αποδίδει την ευθύνη για τη θανατηφόρα επίθεση σε ενέδρα Αιγυπτίων χριστιανών την περασμένη εβδομάδα.

Αξιωματούχοι του λιβυκού στρατού είπαν ότι αιγυπτιακά μαχητικά αεροπλάνα επιτέθηκαν στη λιβυκή πόλη Ντέρνα χθες, συνεχίζοντας τις επιθέσεις που ξεκίνησαν λίγες ώρες αφότου οπλισμένοι μασκοφόροι επιβιβάστηκαν σε οχήματα και οδήγησαν δεκάδες άτομα σε μοναστήρι στην νότια αιγυπτιακή περιφέρεια Μίνια την Παρασκευή, σκοτώνοντας 29 άτομα.

Ένας μάρτυρας είπε χθες ότι μια από τις αεροπορικές επιθέσεις στόχευσε τη δυτική είσοδο της Ντέρνα ενώ δύο άλλες την Νταρ αλ-Χάμαρ, στο νότιο τμήμα της πόλης.

“Οι αεροπορικές επιθέσεις είναι κοινές, του Λιβυκού Εθνικού Στρατού και του στρατού της Αιγύπτου”, δήλωσε ο Άχμαντ Μεσμάρι, εκπρόσωπος για τον Λιβυκό Εθνικό Στρατό, το ανατολικό λιβυκό παράρτημα που έχει συμμαχήσει με την Αίγυπτο.

Ο εκπρόσωπος του αιγυπτιακού στρατού, συνταγματάρχης Τάμερ αλ Ρέφαεϊ, είπε ότι όποιος σχεδιάζει τρομοκρατική βία εναντίον της Αιγύπτου δεν βρίσκεται εκτός εμβέλειας του στρατού. “Όποιος χρηματοδοτεί την τρομοκρατία θα τιμωρηθεί, όπου και αν βρίσκεται”, δήλωσε στην κρατική εφημερίδα Αχράμ, “δεν έχουμε ανακοινώσει τον τερματισμό των στρατιωτικών επιχειρήσεων εναντίον των εκπαιδευτικών κέντρων τρομοκρατών”.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση της περασμένης εβδομάδας στην Αίγυπτο, την πιό πρόσφατη από μια σειρά επιθέσεων εναντίον της χριστιανικής μειονότητας στη χώρα. Η οργάνωση έχει αναλάβει την ευθύνη για τρείς βομβιστικές επιθέσεις εκκλησιών από τον Δεκέμβριο στις οποίες έχουν σκοτωθεί πάνω από 70 άτομα.

Η επίσης κρατική εφημερίδα Άκμπαρ έγραψε ότι δύο άνδρες που ευθύνονται για τον σχεδιασμό της επίθεσης στη Μίνια εμπλέκονται επίσης και στους βομβισμούς των εκκλησιών. Οι δύο, που καταζητούνται, είχαν τη βοήθεια συνεργατών από τη Λιβύη που υποστηρίζουν το Ισλαμικό Κράτος.

(Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter