Γάζα: Την Κυριακή θα συνεχιστούν στο Κάιρο οι διαπραγματεύσεις για εκεχειρία – Ποια «αγκάθια» παραμένουν

Γάζα: Την Κυριακή θα συνεχιστούν στο Κάιρο οι διαπραγματεύσεις για εκεχειρία – Ποια «αγκάθια» παραμένουν

Οι διαπραγματεύσεις για την κατάπαυση του πυρός στην Λωρίδα της Γάζας, αναμένεται να επαναληφθούν αύριο στο Κάιρο της Αιγύπτου, όπως δήλωσαν σήμερα αιγυπτιακές πηγές ασφάλειας.

Οι εμπλεκόμενες πλευρές συμφώνησαν για την διάρκεια μιας ειρήνευσης στην Γάζα, αλλά και για την απελευθέρωση κρατουμένων, όπως έγινε γνωστό, ενώ πρόσθεσαν ότι η ολοκλήρωση μιας τελικής συμφωνίας, απαιτεί ακόμη, την επίτευξη συμφωνίας για την αποχώρηση των στρατιωτικών δυνάμεων του Ισραήλ από την βόρεια Γάζα, αλλά και για την επιστροφή των κατοίκων της.

Δείτε επίσης – Γάζα: Εσχατη λύση η ανθρωπιστική βοήθεια από αέρος – ΟΗΕ: «Σχεδόν αναπόφευκτος ο λιμός»

Οι ίδιες πηγές, ανέφεραν ότι το περιστατικό της Πέμπτης στο οποίο σκοτώθηκαν περισσότεροι από 100 Παλαιστίνιοι από πυρά των Ισραηλινών, σύμφωνα με τις αρχές της Γάζας, δεν επιβράδυνε τις διαπραγματεύσεις, αλλά αντίθετα, πίεσε τους διαπραγματευτές να επιταχύνουν τις προσπάθειές τους, προς την κατεύθυνση διατήρησης της προόδου που είχε επιτευχθεί στις συνομιλίες.

Αναπόφευκτος ο λιμός;

Εν των μεταξύ, μια ολοένα και πιο απελπιστική ανθρωπιστική καταστροφή βιώνει η Λωρίδα της Γάζας, με τον ΟΗΕ να προειδοποιεί ότι ο λιμός είναι «σχεδόν αναπόφευκτος»,

Έπειτα από πέντε μήνες πολέμου η ποσότητα της ανθρωπιστικής βοήθειας που φτάνει στη Γάζα μέσω των φορτηγών που μεταφέρουν εφόδια έχει μειωθεί δραστικά και οι κάτοικοι του θύλακα είναι αντιμέτωποι με τεράστιες ελλείψεις σε τρόφιμα, νερό και φάρμακα.

Ξένα στρατιωτικά αεροσκάφη έχουν αρχίσει να ρίχνουν από αέρος παλέτες με ανθρωπιστική βοήθεια. Αεροσκάφη της Ιορδανίας, με τη στήριξη χωρών όπως η Βρετανία, η Γαλλία και η Ολλανδία, έχουν μέχρι στιγμής οργανώσει τις περισσότερες τέτοιες αποστολές.

Πολλά αιγυπτιακά πολεμικά αεροσκάφη έριξαν εφόδια στη Γάζα την Πέμπτη, όπως και αεροσκάφη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter