Αίγυπτος: Το Κάιρο παραμένει η πόλη με τα περισσότερα κρούσματα κορονοϊού

Αίγυπτος: Το Κάιρο παραμένει η πόλη με τα περισσότερα κρούσματα κορονοϊού

Σύμφωνα με τις αρχές, τα λιγότερα κρούσματα μόλυνσης έχουν καταγραφεί στις τουριστικές περιοχές Σαρμ Ελ Σέιχ και Χουργκάντα.

Το Κάιρο των 22 εκατομμυρίων κατοίκων παραμένει η πόλη της Αιγύπτου με τα περισσότερα κρούσματα μόλυνσης από τον νέο κορονοϊό στην Αίγυπτο, δείχνουν τα στοιχεία των υγειονομικών αρχών, οι οποίες τονίζουν πως το βαρύτερο πλήγμα δέχονται η πρωτεύουσα, η Γκίζα, η οποία είναι πρακτικά ενοποιημένη με την περιοχή του Καΐρου, και η περιοχή Καλιουμπέια, σε μικρή απόσταση βόρεια από το Κάιρο.

Συγκριτικά χαμηλό είναι επίσης το ποσοστό των μολύνσεων από τον κορονοϊό και στην Αλεξάνδρεια.

Μέχρι σήμερα, το υπουργείο Υγείας της Αιγύπτου έχει καταγράψει 1.237 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 34.079 κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

39 θάνατοι σε 24 ώρες

Άλλοι 39 άνθρωποι υπέκυψαν στην COVID-19 στην Αίγυπτο σε 24 ώρες, ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές χθες Κυριακή, ενώ επιβεβαιώθηκαν 1.467 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με τον συνολικό απολογισμό της πανδημίας του κορονοϊού να φθάνει έτσι τους 1.237 νεκρούς επί συνόλου 34.079 μολύνσεων.

Τα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό ξεπέρασαν τα 1.000 για ενδέκατη συναπτή ημέρα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, 423 ασθενείς αποθεραπεύθηκαν και βγήκαν από τα νοσοκομεία. Ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν ιαθεί έφθασε έτσι τους 8.961.

Το ποσοστό των ανθρώπων που έχουν αναρρώσει ανέρχεται πλέον σε 25%, ενώ το ποσοστό θνητότητας μειώθηκε «από 7% σε 3%», δήλωσε ο υφυπουργός Υγείας Μοχάμεντ Χάσαν, αρμόδιος για τις πρωτοβουλίες που αφορούν τη δημόσια υγεία, τοποθετούμενος ενώπιον της επιτροπής υγείας του κοινοβουλίου χθες.

Το πρώτο κρούσμα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 εντοπίστηκε στην Αίγυπτο τη 14η Φεβρουαρίου, ενώ ο πρώτος θάνατος από την COVID-19 ανακοινώθηκε από τις αρχές την 8η Μαρτίου. Και στις δύο περιπτώσεις, επρόκειτο για αλλοδαπούς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter