Αίγυπτος-Τουρκία: Οι ΥΠΕΞ προανήγγειλαν στενότερη συνεργασία στη Λιβύη

Αίγυπτος-Τουρκία: Οι ΥΠΕΞ προανήγγειλαν στενότερη συνεργασία στη Λιβύη

Άγκυρα και Κάιρο θα συνεργαστούν πιο στενά στη Λιβύη, όπου υποστηρίζουν αντίπαλες πλευρές, δήλωσε τη Μεγάλη Πέμπτη ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Σάμεχ Σούκρι.

«Στο εξής, θα συνεργαστούμε στενότερα στο θέμα της Λιβύης. Στη σημερινή συνάντησή μας (είδαμε) ότι οι απόψεις μας δεν είναι ουσιαστικά πολύ διαφορετικές αλλά ότι σκεφτόμαστε διαφορετικά για κάποιες μεθόδους» είπε ο Τσαβούσογλου. Οι δύο χώρες θα συνεργαστούν στη χάραξη ενός οδικού χάρτη για τη διεξαγωγή εκλογών στη Λιβύη και μπορούν επίσης να εργαστούν για την εκπαίδευση και την ενίσχυση ενός ενιαίου στρατού από τις δυνάμεις της ανατολικής και της δυτικής Λιβύης, πρόσθεσε.

«Μοιραζόμαστε με την Τουρκία την ίδια επιθυμία για τη διεξαγωγή εκλογών στη Λιβύη», είπε ο Σούκρι.

Οι δύο χώρες προσπαθούν να εξομαλύνουν τις σχέσεις τους, αφού διέκοψαν τους διπλωματικούς δεσμούς τους μετά την ανατροπή, πριν από δέκα χρόνια, του τότε προέδρου της Αιγύπτου και συμμάχου της Άγκυρας, Μοχάμεντ Μόρσι.

Ο Τσαβούσογλου επισκέφθηκε το Κάιρο τον περασμένο μήνα ενώ ο Σούκρι πήγε στην Τουρκία για να εκφράσει την αλληλεγγύη του στη χώρα μετά τους σεισμούς του Φεβρουαρίου που στοίχισαν τη ζωή σε περισσότερους από 50.000 ανθρώπους στην Τουρκία και τη Συρία.

 

Πηγή: Anadolu, AFP

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter