Αιματοκύλισμα στη Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ σφυροκοπά τη Γάζα και η Χαμάς εκτοξεύει ρουκέτες στην Ασκελόν

Αιματοκύλισμα στη Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ σφυροκοπά τη Γάζα και η Χαμάς εκτοξεύει ρουκέτες στην Ασκελόν

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται για τέταρτη μέρα η αιματοχυσία από τις σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

Ισραηλινό σφυροκόπημα στη Γάζα

Το Ισραήλ σφυροκοπά τη Λωρίδα της Γάζας εξαπολύοντας αεροπορικές επιδρομές με τον ισραηλινό στρατό να ανακοινώνει ότι θα συνεχίζει τις επιθέσεις σε στόχους της Χαμάς στην περιοχή, η οποία παραμένει αποκλεισμένη χωρίς ρεύμα, νερό και τρόφιμα.

Σε ανακοίνωσή του το Παλαιστινιακό Υπουργείο Πληροφοριών ανέφερε ότι σπίτια, σχολεία, ιατρικά ιδρύματα και κυβερνητικά κτίρια ισοπεδώθηκαν στη Γάζα καθώς συνεχίστηκαν οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές την Τρίτη

Τουλάχιστον 900 νεκροί και 4.600 τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός των επιθέσεων που έχουν εξαπολύσει από το Σάββατο οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις στην υπό πολιορκία Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε το βράδυ της Τρίτης το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα.

Στη σχετική ενημέρωση, υπογραμμίζεται ότι μεταξύ των νεκρών είναι 260 παιδιά και 230 γυναίκες.

Τουλάχιστον 200 στόχους έπληξε το Ισραήλ στη διάρκεια της νύχτας, ενώ δημοσιογράφος του BBC από τη Γάζα έκανε λόγο για τους χειρότερους βομβαρδισμούς που είχε δει τα τελευταία 20 χρόνια, με ισοπεδωμένες ολόκληρες γειτονιές.

Στο μεταξύ, ο επικεφαλής της υπηρεσίας ανθρωπιστικής βοήθειας του ΟΗΕ απηύθυνε την Τρίτη έκκληση για την άμεση απελευθέρωση όλων των ανθρώπων που κρατούνται όμηροι στον πόλεμο μεταξύ του Ισραήλ και των ενόπλων της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς.

«Το μήνυμά μου προς όλες τις πλευρές είναι ξεκάθαρο: Το δίκαιο του πολέμου πρέπει να τηρείται», δήλωσε ο Μάρτιν Γκρίφιθς σε ανακοίνωση.

«Όσοι κρατούνται αιχμάλωτοι πρέπει να έχουν ανθρώπινη μεταχείριση. Οι όμηροι πρέπει να απελευθερωθούν γρήγορα».

Η Χαμάς εκτοξεύει ρουκέτες στην Ασκελόν

Μετά τη λήξη του τελεσίγραφου που έδωσε η Χαμάς στους κατοίκους να εγκαταλείψουν την Ασκελόν, ακολούθησε καταιγισμός ρουκετών στην περιοχή.

Την ίδια στιγμή, η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, οι Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ Κάσαμ, ανέλαβαν, με μια ανακοίνωση που εξέδωσαν, την ευθύνη για την εκτόξευση ρουκετών από τον νότιο Λίβανο προς το ισραηλινό έδαφος.

PLO: Το Ισραήλ αρνήθηκε να επιτρέψει τη μεταφορά τροφίμων και φαρμάκων στη Γάζα

Το Ισραήλ αρνήθηκε ένα αίτημα για μεταφορά τροφίμων και ιατρικού εξοπλισμού στη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε απόψε ο Χουσεΐν Αλ Σέιχ, ο γενικός γραμματέας της Εκτελεστικής Επιτροπής της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO).

«Καλούμε τους διεθνείς ανθρωπιστικούς θεσμούς και τη διεθνή κοινότητα να παρέμβουν κατεπειγόντως για να σταματήσει την επίθεση, να επιτρέψει τη μεταφορά ειδών πρώτης ανάγκης και να αποκαταστήσει την ηλεκτροδότηση και την υδροδότηση επειδή η Λωρίδα της Γάζας είναι αντιμέτωπη με μεγάλη ανθρωπιστική καταστροφή», τόνισε.

Διαβάστε σχετικά: Μέση Ανατολή: Η Χαμάς βομβαρδίζει κατά κύματα την Ασκελόν με καταιγισμό ρουκετών (Video)

Μέση Ανατολή: Αιματοκύλισμα στη Γάζα – Εκατόμβη θυμάτων και από τις δύο πλευρές

Ομοβροντία ρουκετών από τον Λίβανο προς το Ισραήλ – 830 οι νεκροί Παλαιστίνιοι στη Γάζα

Ερντογάν: Κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι σχεδίαζαν σφαγές στη Γάζα στέλνοντας αεροπλανοφόρα στο Ισραήλ (Video)

Gideon Levy: Το Ισραήλ δεν μπορεί να φυλακίζει δύο εκατ. κατοίκους στη Γάζα χωρίς να πληρώσει οδυνηρό τίμημα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter