Αιματοκύλισμα στη Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ σφυροκοπά τη Γάζα – Πάνω από 50 νεκροί σε προσφυγικό καταυλισμό (Video)

Αιματοκύλισμα στη Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ σφυροκοπά τη Γάζα – Πάνω από 50 νεκροί σε προσφυγικό καταυλισμό (Video)

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η αιματοχυσία από τις σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς. Τουλάχιστον 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ισραηλινό βομβαρδισμό μέσα στον προσφυγικό καταυλισμό Τζαμπάλια στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας της κυβέρνησης της Χαμάς.

Μέχρι στιγμής, δεν είναι σαφές πόσοι άνθρωποι σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν από την επιδρομή. Ωστόσο, το υπουργείο Υγείας της κυβέρνησης της Χαμάς ανακοίνωσε ότι από την επιδρομή σκοτώθηκαν περισσότεροι από 50 άνθρωποι.

Παράλληλα, και ο διευθυντής του Ινδονησιακού Νοσοκομείου στη Γάζα δήλωσε στο δίκτυο Αl Jazeera ότι τουλάχιστον 50 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και 150 τραυματίστηκαν σε ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπάλια.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το Αl Jazeera οι άνθρωποι σε διάφορα σημεία της καταστροφής φαίνονται να προσπαθούν μανιωδώς να βγάλουν ανθρώπους από τα συντρίμμια – πολλά από τα θύματα γυναίκες και παιδιά. Άλλοι φαίνονται να στέκονται όρθιοι και να κλαίνε, φοβούμενοι ότι μέλη της οικογένειας και φίλοι τους μπορεί να είναι μεταξύ των νεκρών.

Ο βομβαρδισμός, του οποίου ο τελικός απολογισμός μπορεί να είναι κατά πολύ βαρύτερος σύμφωνα με το υπουργείο, κατέστρεψε «τουλάχιστον 20 κτίρια» μέσα στον καταυλισμό Τζαμπαλίγια.

Όταν ρωτήθηκε από το Γαλλικό Πρακτορείο, ο ισραηλινός στρατός δεν έδωσε άμεσα απάντηση.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter