Αιμοδοσία στη μνήμη των 21 νεκρών της Θύρας 7

Αιμοδοσία στη μνήμη των 21 νεκρών της Θύρας 7

Αιμοδοσία, στη μνήμη των θυμάτων της Θύρας, διοργανώνει και φέτος, η ΠΑΕ Ολυμπιακός. Το μνημόσυνο θα τελεστεί στη μιάμιση το μεσημέρι, το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου, στο γήπεδο Καραϊσκάκη και από τις 10:30 έως και τις 14:30, στο χώρο του Μουσείο του Ολυμπιακού, το Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Μεταξά θα κάνει τις αιμοληψίες.

«Η θεσμοθέτηση της αιμοδοσίας αποτελεί μια ακόμη σημαντική κοινωνική συνεισφορά του Ολυμπιακού, κάνοντας πράξη την ευθύνη της ομάδας μας στην Κοινωνία και είναι μεγάλη βοήθεια στους συνανθρώπους μας που το χρειάζονται», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση και προσθέτει πως «η δωρεά αίματος είναι εντελώς ακίνδυνη και ανώδυνη, βοηθά τον οργανισμό να ανανεώνεται και διαρκεί μόνο 10 λεπτά. 

Ο αιμοδότης χαρίζει μια ευκαιρία σε έναν ασθενή να σωθεί η ζωή του και χαρίζει ελπίδες σε αυτούς που είναι κοντά ή εξαρτώνται από αυτόν τον ασθενή. Ο αιμοδότης, όπως δείχνουν οι έρευνες, κυρίως κάνει καλό και στον δικό του οργανισμό, ανανεώνοντας και αναζωογονώντας το αίμα του και μικραίνοντας τις πιθανότητες να πάθει καρδιακή προσβολή, εγκεφαλικό ή καρκίνο. Η ηθική ικανοποίηση και η χαρά που παίρνει, δίνοντας λίγο αίμα, είναι αμέτρητη. Η αιμοδοσία δίνει ζωή. Πολλοί συνάνθρωποί μας χρειάζονται αίμα και οφείλουμε να είμαστε εκεί. Οι διεθνείς στατιστικές λένε ότι το 60% του πληθυσμού θα χρειαστεί τουλάχιστον μια φορά στη ζωή μετάγγιση ολικού αίματος ή ενός από τα στοιχεία του αίματος, ενώ μόνο το 5% των ανθρώπων που μπορούν να γίνουν αιμοδότες δίνουν αίμα».

Και καταλήγει: «Μη διστάζετε και μην αφήνετε τον φόβο να σας κατευθύνει. Ελάτε να γίνετε μέλος της Ομάδας Αίματος του Ολυμπιακού, στη μνήμη των θυμάτων της 8/2/1981. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός, θέλοντας να συμβάλλει στην προσφορά των συνανθρώπων μας που θα συμμετάσχουν στη συγκεκριμένη αιμοδοσία, θα φιλοξενήσει τους αιμοδότες σε ένα προσεχές αγώνα στο Στάδιο Γ. Καραϊσκάκης».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter