Αινιγματικές δηλώσεις Στόλτενμπεργκ: Να είμαστε έτοιμοι για άσχημες ειδήσεις από την Ουκρανία

Αινιγματικές δηλώσεις Στόλτενμπεργκ: Να είμαστε έτοιμοι για άσχημες ειδήσεις από την Ουκρανία

Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του Γενς Στόλτενμπεργκ, ο οποίος -μεταξύ άλλων- αναφέρθηκε και στην πιθανότητα να υπάρχουν «άσχημα νέα για το ΝΑΤΟ» στο μέτωπο της Ουκρανίας.

Ο ΓΓ της Συμμαχίας, ανέφερε ότι «θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι και για άσχημα νέα από το μέτωπο στην Ουκρανία», στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στο γερμανικό δίκτυο ARD. Πάντως, ο Στόλτενμπεργκ δεν θέλησε να γίνει πιο συγκεκριμένος.

Σύμφωνα με το Politico, το σχόλιο Στόλτενμπεργκ έγινε ενώ ο πόλεμος στην Ουκρανία συμπληρώνει 21 μήνες. Οι Δυτικοί συζητούν ακόμη μία φορά για την παροχή οικονομικής βοήθειας στην Ουκρανία, ενώ η Μόσχα ενισχύει τα στρατεύματά της.

«Οι πόλεμοι αναπτύσσονται σε φάσεις και θα πρέπει να στηρίζουμε την Ουκρανία τόσο στις καλές όσο και στις κακές στιγμές», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ κάλεσε τα μέλη της Συμμαχίας σε αύξηση παραγωγής των πυρομαχικών.  «Δεν είμαστε σε θέση να συνεργαστούμε τόσο στενά όσο θα έπρεπε», σημείωσε, καλώντας επίσης τις κυβερνήσεις «να δουν τη μεγάλη εικόνα».

«Όσο περισσότερο υποστηρίζουμε την Ουκρανία, τόσο πιο γρήγορα θα τελειώσει ο πόλεμος», υπογράμμισε. «Μια νίκη για τον Πούτιν δεν θα ήταν μόνο μια τραγωδία για την Ουκρανία, αλλά θα αποτελούσε επίσης κίνδυνο για τους υπόλοιπους συμμάχους», συμπλήρωσε ο ΓΓ του ΝΑΤΟ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter