Αίσιο τέλος στο θρίλερ με τον Ρουμάνο που εγκλωβίστηκε στον Όλυμπο – Γιγαντιαία επιχείρηση διάσωσης

Αίσιο τέλος στο θρίλερ με τον Ρουμάνο που εγκλωβίστηκε στον Όλυμπο – Γιγαντιαία επιχείρηση διάσωσης

Καλά στην υγεία του, παρότι εξαντλημένος, είναι ο Ρουμάνος ορειβάτης που παρέμενε εγκλωβισμένος για τρία 24ωρα σε υψόμετρο 2.800 θέσεων στον Όλυμπο και για τη διάσωσή του στήθηκε μαραθώνια επιχείρηση, η οποία ολοκληρώθηκε αργά χθες το βράδυ. 

Ο 30χρονος μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Ελασσόνας και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου επρόκειτο να υποβληθεί σε προληπτικές εξετάσεις.

Η περιπέτειά του ξεκίνησε το βράδυ τού περασμένου Σαββάτου, όταν παγιδεύτηκε σε ορθοπλαγιά στην περιοχή Καζάνια. Το ίδιο βράδυ, εν μέσω ακραίων καιρικών συνθηκών που χαρακτηρίζονταν από χαλαζόπτωση και κεραυνούς, διασώστες της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (ΕΟΔ) προσπάθησαν ανεπιτυχώς να τον προσεγγίσουν.

Πυροσβέστες από τη Λάρισα και τη Θεσσαλονίκη έφτασαν από τη πρώτη στιγμή στο σημείο, αλλά το έργο τους δυσχέραιναν τα ακραία καιρικά φαινόμενα που επικρατούσαν στην περιοχή. Ειδικά τη Δευτέρα, η χιονοθύελλα που έπληξε τον Όλυμπο και η πτώση της θερμοκρασίας δεν επέτρεψαν στους διασώστες να τον προσεγγίσουν. Υπό αυτές τις συνθήκες, ο ίδιος επέλεξε όλες αυτές τις ώρες να μείνει σε συγκεκριμένο σημείο, ώστε να προφυλάσσεται από τους δυνατούς ανέμους. Τα τρόφιμά του εξαντλήθηκαν νωρίς και η αρχική τηλεφωνική επικοινωνία με τους διασώστες διεκόπη.

Τελικά, χθες το μεσημέρι κι αφού στο μεταξύ οι καιρικές συνθήκες βελτιώθηκαν, τα κλιμάκια της Πυροσβεστικής κατάφεραν να τον προσεγγίσουν και να τον απεγκλωβίσουν.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν η 2η και 8η ΕΜΑΚ, όπως επίσης συνάδελφοί τους από την Ελασσόνα μαζί με εθελοντές της ΕΟΔ, ενώ την επιχείρηση συντόνιζε η Περιφερειακή Διεύθυνση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θεσσαλίας.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter