Αισιοδοξία με τη… σέσουλα από τον Ταραντίλη μετά το επιτελικό μπάχαλο της «Μήδειας»

Αισιοδοξία με τη… σέσουλα από τον Ταραντίλη μετά το επιτελικό μπάχαλο της «Μήδειας»

Την ώρα που ένας ένας οι λοιμωξιολόγοι αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης του lockdown τουλάχιστον για μία εβδομάδα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης επέλεξε σήμερα να χρυσώσει το χάπι στους οργισμένους και εξαντλημένους κατοίκους της Αττικής μετά το επιτελικό μπάχαλο της «Μήδειας», και να μοιράσει αισιοδοξία και ελπίδα πως το lockdown ίσως να τερματιστεί 1η Μαρτίου. 

«Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί με αποτέλεσμα να μην υπάρχει παράταση» ανέφερε χαρακτηριστικά στηρίζοντας τα λεγόμενά του στο σταθερό αριθμό κρουσμάτων που παρουσιάζεται τις τελευταίες ημέρες.

Κατά τη σημερινή εξ αποστάσεως ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επέλεξε να αλλάξει γραμμή μοιράζοντας λίγη αισιοδοξία στους πολίτες της Αττικής που εδώ και μέρες ταλαιπωρούνται χωρίς ρεύμα και νερό εξαιτίας της προχειρότητας και της ανικανότητας της κυβέρνησης να διαχειριστεί την κακοκαιρία.

Ανησυχία για 13 περιοχές

Την ίδια ώρα, 13 περιοχές της χώρας μπαίνουν και πάλι στο «μικροσκόπιο» των ειδικών όπως Ιωάννινα και Κάλυμνος μετά την αύξηση κρουσμάτων τα τελευταία 24ωρα, ενώ οι υπόλοιπες περιοχές είναι Αχαΐα, Εύβοια, Ρέθυμνο, Ηλεία, Κορινθία, Θάσο, Βοιωτία, Κάρπαθο, Αργολίδα, Ηράκλειο, Κεφαλλονιά.

Παράλληλα, υπό εξέταση βρίσκεται και η Θεσσαλονίκη, το ιικό φορτίο της οποίας συνεχίζει να ανεβαίνει. Σύμφωνα με τα τελευταία αποτελέσματα, οι τιμές της συγκέντρωσης του SARS-CoV-2 στα δείγματα που ελήφθησαν από την Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων Θεσσαλονίκης στις 15 και 16 Φεβρουαρίου, μετά τον περιβαλλοντικό εξορθολογισμό των μετρήσεων, είναι κατά 17% αυξημένες σε σχέση με τις τιμές των δύο προηγούμενων δειγματοληψιών.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter