Αισιοδοξία πως ΗΠΑ και ΕΕ βήκαν το «χρυσή τομή» για τους δασμούς

Αισιοδοξία πως ΗΠΑ και ΕΕ βήκαν το «χρυσή τομή» για τους δασμούς

Ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Πέτερ Αλτμάιερ διατύπωσε σήμερα την εκτίμηση ότι οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορούσαν να καταλήξουν σε έναν συμβιβασμό αυτήν την εβδομάδα στη διένεξη με επίκεντρο την επιβολή δασμών από την Ουάσιγκτον στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου.

«Το αισθανόμαστε, ο υπουργός Εμπορίου (των ΗΠΑ) Ουίλμπουρ Ρος και εγώ ο ίδιος ότι θα μπορούσαμε να καταλήξουμε από κοινού σε μια λύση αυτήν την εβδομάδα» δήλωσε ο Πέτερ Αλτμάιερ, που έκανε δηλώσεις σε δημοσιογράφους μπροστά από τον Λευκό Οίκο.

«Είναι εφικτό να βρούμε μια λύση με την οποία θα μπορούσε να αποφευχθεί μια σοβαρή εμπορική διένεξη» συμπλήρωσε ο Γερμανός υπουργός κι ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει απειλήσει με αντίμετρα σε βάρος των αμερικανικών προϊόντων, εάν η Ουάσιγκτον επιβάλει αυτούς του τελωνειακούς δασμούς.

Ο Αλτμάιερ, ο οποίος επισήμανε ότι είχε εποικοδομητικές συνομιλίες σήμερα το πρωί, διευκρίνισε ότι εναπόκειται στην Επίτροπο Εμπορίου Σεσίλια Μάλμστρεμ να διαπραγματευτεί επίσημα με τις ΗΠΑ.

Η Μάλμστρεμ θα συναντηθεί αύριο και μεθαύριο με αξιωματούχους της διοίκησης Τραμπ.

Σε μια πολύ σύντομη ανακοίνωση που εξέδωσαν, οι Ρος και Αλτμάιερ υπογράμμισαν ότι είχαν «μια πολύ εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων σε προκαταρκτικό επίπεδο σχετικά με θέματα που σχετίζονται με τους οικονομικούς δεσμούς μας κι η οποία επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στην άμβλυνση των εμπορικών εντάσεων».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter