Αισιόδοξος για διάλογο στο ουκρανικό ο Μακρόν από τις ΗΠΑ

Αισιόδοξος για διάλογο στο ουκρανικό ο Μακρόν από τις ΗΠΑ

Ο Εμανουέλ Μακρόν επιβεβαίωσε από τις ΗΠΑ, όπου βρίσκεται για επίσημη επίσκεψη, ότι τις επόμενες ημέρες θα συνομιλήσει με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, ενώ υποστήριξε ότι είναι εφικτό να πραγματοποιηθούν διαπραγματεύσεις για την ειρήνευση στην Ουκρανία.

Σε συνέντευξή του στο δίκτυο ABC, ο πρόεδρος της Γαλλίας είπε ότι βρίσκεται στις ΗΠΑ γιατί επιθυμεί πριν συνομιλήσει με τον Ρώσο ομόλογό του, να έχει «μια εις βάθος συζήτηση με τον Τζο Μπάιντεν», στην οποία θα συμμετάσχουν και οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών.

Μεταξύ των θεμάτων που περιλαμβάνει η ατζέντα των επαφών του Γάλλου προέδρου και του Αμερικανού ομολόγου του, που ξεκίνησαν την Τετάρτη, είναι και η κοινή γραμμή όσον αφορά την απάντηση που πρέπει να δοθεί στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Ο Εμανουέλ Μακρόν στη συνέντευξή του στο αμερικανικό δίκτυο έκανε ξανά έκκληση για «διαρκή ειρήνη», τονίζοντας ότι πρέπει να τερματιστεί ο πόλεμος.

Ωστόσο, τόνισε, «δίκαιη ειρήνη δεν είναι μια ειρήνη που θα επιβληθεί στους Ουκρανούς. Δίκαιη ειρήνη δεν είναι μια ειρήνη που δεν θα γινόταν αποδεκτή μεσοπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα από ένα από τα δύο μέρη».

Υποστήριξε ότι ο Ρώσος πρόεδρος «διέπραξε ένα λάθος», και αναρωτήθηκε: «Είναι αδύνατο να επιστρέψουμε στο τραπέζι των συζητήσεων και να διαπραγματευτούμε κάτι; Νομίζω ότι εξακολουθεί να είναι εφικτό», συνέχισε.

Η τελευταία επίσημη συνομιλία μεταξύ των προέδρων της Γαλλίας και της Ρωσίας έγινε στις 11 Σεπτεμβρίου.

Πηγή: NBC, Reuters

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter