Αισιόδοξος ο Καρντόσο για την πρόκριση της ΑΕΚ

Αισιόδοξος ο Καρντόσο για την πρόκριση της ΑΕΚ

Την πίστη του για πρόκριση επί της Κραϊόβα και νίκη στο αυριανό πρώτο ματς (8/7, 19:15, Cosmote Sport1) στη Ρουμανία για τον Γ’ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ εξέφρασε ο Μιγκέλ Καρντόσο στη σημερινή συνέντευξη Τύπου. Τόνισε μεταξύ άλλων ο Πορτογάλος τεχνικός:

Για τον βαθμό ετοιμότητας της ΑΕΚ: 

«Σίγουρα είμαστε έτοιμοι. Έχουμε παραπάνω από έναν μήνα δουλειάς. Σε έξι μήνες σίγουρα η ομάδα θα είναι διαφορετική. Όμως η ομάδα δούλεψε πολύ καλά, για να είμαστε έτοιμοι. Από την πρώτη στιγμή οι παίκτες δούλεψαν πολύ σοβαρά και επαγγελματικά. Και αύριο θα πρέπει ότι δουλέψαμε να τα βγάλουμε στο γήπεδο όσα έχουμε δουλέψει και θα δώσουμε τα πάντα, για να μπορέσουμε να πετύχουμε τον στόχο μας. Ξέρουμε από την στιγμή τι πρέπει να κάνουμε και ποιος είναι ο στόχος μας. Το μυαλό μας είναι μόνο στο ματς με την Κραϊόβα».

Για την τιμωρία έδρας και για τις δύο ομάδες: 

«Το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι συναισθημάτων. Είναι ένα παιχνίδι για την χαρά. Ο κόσμος πρέπει να παρακολουθεί ένα από τα πιο όμορφα θεάματα του κόσμου. Από την πρώτη στιγμή που είδα την Κραϊόβα να παίζει εδώ με την Χόνβεντ, ήμουν ενθουσιασμένος για το γεγονός πως θα παίζαμε και εμείς σε μια τέτοια ατμόσφαιρα. Οι οπαδοί πρέπει να υπάρχουν στο ποδόσφαιρο. Θέλουν να βοηθούν και να στηρίζουν την ομάδα. Επίσης αισθάνομαι άσχημα που δεν θα έχουμε και τον κόσμο μας στο γήπεδο. Ξέρετε πως στην Ελλάδα ο κόσμος είναι πολύ φανατισμένος και δίνει μεγάλη βοήθεια στην ομάδα και την στηρίζει πολύ. Είναι κρίμα που δεν θα μπορέσουμε να έχουμε αυτή την ατμόσφαιρα και αυτή την βοήθεια. Το μήνυμα που θέλω να στείλω, είναι να αποφύγουν οι οπαδοί τέτοιες καταστάσεις, να υπάρχει πάντα κόσμος στο γήπεδο».

Για την Κραϊόβα: 

«Αυτό που είναι ξεκάθαρο, είναι πως η Κραϊόβα απαιτεί από εμάς τον μέγιστο σεβασμό. Και για να το κάνω σε μεγαλύτερη ανάλυση, το ποδόσφαιρο της Ρουμανίας αξίζει τον σεβασμό μας. Σας θυμίζω πως έχω δουλέψει στην Σαχτάρ και υπήρχε Ρουμάνος προπονητής. Είχα πέρυσι τερματοφύλακα τον Ταταρουσάνου. Και πολλοί Ρουμάνοι παίζουν στην Πορτογαλία. Ο σεβασμός είναι ένα πράγμα. Όμως είναι ένα άλλο πράγμα οι φιλοδοξίες οι δικές μας».

Τόνισε ακόμα ότι «είναι φανερό πως η φετινή ομάδα είναι διαφορετική από την περυσινή. Σημαντικοί παίκτες από πέρυσι αποχώρησαν. Και την ίδια στιγμή, ήρθαν σημαντικοί παίκτες να ενισχύσουν την ομάδα και όλοι μαζί έχουμε φτιάξει ένα δυνατό γκρουπ. Όλοι καταλαβαίνουν πως αυτοί που θα ξεκινήσουν αύριο, θα είναι αυτοί που ως σύνολο, ως ομάδα, θα είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, για να φέρουν το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα. Θα παίξουν οι 11 που είναι στην καλύτερη κατάσταση με στόχο ως ομάδα να νικήσουμε. Είναι σημαντικό να καταλάβουμε πως οι αγώνες κερδίζονται όχι μόνο από τους έντεκα που ξεκινάνε, αλλά από το σύνολο της ομάδας. Δεν θα είναι μόνο οι έντεκα που θα ξεκινήσουν, αλλά και αυτοί που θα μπουν κατά την διάρκεια του παιχνιδιού για να βοηθήσουν. Μέσα στα αποδυτήρια, το μήνυμα είναι σαφές. Πρέπει να είμαστε δυνατοί σαν ομάδα, σαν σύνολο».

O Πέτρος Μάνταλος τόνισε μεταξύ άλλων: «Θεωρώ πως η ομάδα έχει δουλέψει αρκετά καλά. Έχει δείξει στα φιλικά, με μια καινούργια φιλοσοφία, πως προσπαθεί να παίξει ένα ποδόσφαιρο που μας αρέσει. Η ομάδα είναι αρκετά έτοιμη, γι αυτό το παιχνίδι απέναντι σε μια καλή ομάδα που έχει περισσότερο ρυθμό, έχει περισσότερα ματς, έχει ένα μικρό αβαντάζ σ’ αυτό». Οσο για το ότι το ματς θα γίνει δίχως κόσμο τόνισε ότι «σίγουρα όταν παίζεις ένα εκτός έδρας ματς χωρίς τον κόσμο της, μπορεί να θεωρηθεί ένα αβαντάζ».

Οι Ρουμάνοι

Από την πλευρά του ο προπονητής της Κραϊόβα, Κορνέλιου Παπούρα, αναφέρθηκε στην τιμωρία της ρουμανικής ομάδας που θα την αναγκάσει να παραταχθεί σε άδειo γήπεδο καθώς και στην «Ένωση», χαρακτηρίζοντας τη ένα πολύ δυνατό αντίπαλο.

«Περιμένουμε ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε έναν δυνατό αντίπαλο. Ελπίζω να σταθούμε στο ύψος της περίστασης και να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Θα πρέπει να δώσουμε το 400%» τόνισε και πρόσθεσε: «Σίγουρα η απουσία του κόσμου θα είναι εμφανής και θα τη νιώσουμε πιο έντονα κάποιες στιγμές. Μας βοήθησαν μέχρι τώρα να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες. Ελπίζω τουλάχιστον να υπάρχουν πολλά παιδιά στις κερκίδες. Θα ήταν ιδανικό να κερδίσουμε και να προκριθούμε, θα δούμε τι θα γίνει και τι μπορούμε να καταφέρουμε στο γήπεδο. Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, ρεαλιστές και να δούμε πώς μπορούμε να χτυπήσουμε μια καλή ομάδα. Έχουμε καλό σύνολο και πιστεύω πως μπορούμε να καταφέρουμε πράγματα. Δεν μπορώ να πω ότι είναι 50-50 το ζευγάρι για την πρόκριση, αυτό συνήθως φαίνεται μετά τα παιχνίδια

Και κατέληξε: «Ξέρω πως η ΑΕΚ έχει αλλάξει 2-3 βασικούς παίκτες σε σχέση με πέρσι, θα δούμε σε τι επίπεδο βρίσκονται. Αντιμετωπίζουμε μια δυνατή ομάδα, πάντως, αυτό είναι σίγουρο. Είναι μια πολύ καλά οργανωμένη ομάδα, που έχει την κατοχή της μπάλας και διαθέτει ποιοτικούς παίκτες. Ελπίζουμε να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι, αν και είναι δύσκολο να ανταποκριθούμε έχοντας τόσο βεβαρημένο πρόγραμμα. Πάντως οι δυνατότητες των παικτών και της ομάδας μου μας δίνουν ελπίδες»

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter