«Αισθητικός… φασισμός» η ανάρτηση αφισών σύμφωνα με τον Κοσμήτορα της Νομικής Θεσσαλονίκης

«Αισθητικός… φασισμός» η ανάρτηση αφισών σύμφωνα με τον Κοσμήτορα της Νομικής Θεσσαλονίκης

Με ακραία φρασεολογία περί «αισθητικού φασισμού», επιτέθηκε σε μήνυμά του προς τους φοιτητές ο κοσμήτορας της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, Παναγιώτης Γκλαβίνης.

Στο μήνυμά του προς τους φοιτητές, ο Κοσμήτορας εξηγεί ότι το κτίριο της σχολής καθαρίστηκε ενόψει της δράσης «το ΑΠΘ την Κυριακή» (επίσκεψη από μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης), και των εξετάσεων των ασκουμένων δικηγόρων. «Υπό τις συνθήκες αυτές, δεν μπορούσαμε να επιτρέψουμε να βγει προς τα έξω μια εικόνα παρακμής του δημοσίου χώρου μας, γι’ αυτό και τα συνεργεία καθαρισμού καθάρισαν το κτήριό μας», αναφέρει.

Στη συνέχεια του μηνύματός του όμως επιτίθεται προς όσους αναρτούν αφίσες στον χώρο του πανεπιστημίου, κάνοντας λόγο για «παθογένεια της μεταπολίτευσης» και για «αισθητικό φασισμό».

«Σε λίγες μέρες, θα διεξαχθούν φοιτητικές εκλογές. Η αφισοκόλληση είναι μια παθογένεια της μεταπολίτευσης. Την εποχή του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, στα οποία είστε όλοι ενεργοί, κατ’ επιλογήν σας, η αφισοκόλληση δεν είναι παρά ένα μέσο βίαιης επιβολής τού μηνύματος που κάποιοι επιχειρούν να περάσουν στους συναδέλφους τους χωρίς να τα καταφέρνουν και γι’ αυτό τους το επιβάλλουν, αναγκάζοντάς τους να το υφίστανται στον χώρο όπου αναγκαστικά ζουν και κινούνται. Αυτό έχει όνομα και λέγεται αισθητικός φασισμός. Μην τον ανέχεστε πλέον», αναφέρει ο κ. Γκλαβίνης στο μήνυμά του.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter