Αιτή: Τέσσερις πολίτες νεκροί από σύγκρουση λεωφορείου με… τεθωρακισμένο του ΟΗΕ

Αιτή: Τέσσερις πολίτες νεκροί από σύγκρουση λεωφορείου με… τεθωρακισμένο του ΟΗΕ

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι εννέα τραυματίστηκαν χθες Σάββατο το βράδυ στο Πορτ-ο-Πρενς σε τροχαίο δυστύχημα στο οποίο ενεπλάκη τεθωρακισμένο του ΟΗΕ, κατά τον απολογισμό που έδωσαν στη δημοσιότητα η αστυνομία της Αϊτής και τα Ηνωμένα Έθνη.

Ο οδηγός του οχήματος της Αποστολής του ΟΗΕ για την Υποστήριξη της Δικαιοσύνης στη χώρα έχασε τον έλεγχο των φρένων ενώ κυκλοφορούσε σε έναν από τους κύριους οδικούς άξονες της πρωτεύουσας της Αϊτής. Το τεθωρακισμένο συγκρούστηκε με ένα «ταπ-ταπ», όπως ονομάζονται τα συνήθως βαμμένα με ζωηρά χρώματα φορτηγάκια ή μικρά λεωφορεία που χρησιμοποιούνται ως ταξί στην Αϊτή.

Οι αρχές διενεργούν έρευνα για να εξιχνιαστούν τα αίτια του δυστυχήματος.

“Τέσσερις άνθρωποι που επέβαιναν στο ταπ-ταπ σκοτώθηκαν και αρκετοί άλλοι τραυματίστηκαν στο δυστύχημα”, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας. “Μεταξύ των τραυματιών βρίσκονται δύο αστυνομικοί της αποστολής του ΟΗΕ, οι οποίοι βρίσκονται σε κώμα και ένα στέλεχος της αστυνομίας της Αϊτής, ο οποίος συνόδευε τις δυνάμεις του ΟΗΕ και επέβαινε στο τεθωρακισμένο”, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Αϊτής.

Η αποστολή του ΟΗΕ διευκρίνισε παράλληλα σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ότι ένας πολίτης της Αϊτής και οκτώ αστυνομικοί του ΟΗΕ τραυματίστηκαν.

Η αστυνομική αποστολή του ΟΗΕ αναπτύχθηκε στην Αϊτή τον Οκτώβριο του 2017, διαδεχόμενη την ειρηνευτική αποστολή των Ηνωμένων Εθνών MINUSTAH, η οποία είχε αναπτυχθεί στη χώρα το 2004, όταν μια εξέγερση είχε αποτέλεσμα την ανατροπή του τότε προέδρου Ζαν-Μπερτράν Αριστίντ.

Η δύναμη της αποστολής, η οποία αριθμεί σήμερα 995 αστυνομικούς, προοδευτικά θα μειωθεί ως το τέλος της θητείας της, που προβλέπεται για τον Οκτώβριο του 2019.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter