Αιθιοπία: Ο πρωθυπουργός καλεί τους αντάρτες σε παραίτηση

Αιθιοπία: Ο πρωθυπουργός καλεί τους αντάρτες σε παραίτηση

Ο πρωθυπουργός της Αιθιοπίας Άμπι Άχμεντ κάλεσε σήμερα Τρίτη, τους αντάρτες του Τιγκράι να παραδοθούν, διαβεβαιώνοντας ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις πλησιάζουν στη νίκη, μία εβδομάδα αφότου πήγε ο ίδιος στο μέτωπο για να κατευθύνει τις επιχειρήσεις.

Οι μάχες συνεχίζονται σε τουλάχιστον τρία μέτωπα, ένα εκ των οποίων βρίσκεται κοντά στην πόλη Ντέμπρε Σίνα, σε απόσταση 200 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα Αντίς Αμπέμπα.

Την Κυριακή, τα κρατικά μέσα ενημέρωσης μετέδιδαν ότι ο στρατός ανέκτησε τον έλεγχο της πόλης Τσίφρα.

Ο Άμπι Άχμεντ είπε σήμερα ότι θα ακολουθήσουν παρόμοιες επιτυχίες και στο δυτικό μέτωπο, στην περιφέρεια της Αμχάρα. «Ο εχθρός νικήθηκε. Πετύχαμε μια αδιανόητη νίκη μέσα σε μία ημέρα στα ανατολικά. Τώρα, στα δυτικά, θα επαναλάβουμε αυτή τη νίκη», πρόσθεσε.

Ο Γκετάτσιου Ρέντα, ο εκπρόσωπος του TPLF, κατηγόρησε την Δευτέρα τον Άμπι για «κωμικοτραγικά παιχνίδια πολέμου». Σήμερα, δεν ήταν διαθέσιμος για να κάνει κάποιο σχόλιο.

Η κυβέρνηση της Αιθιοπίας διαμαρτυρήθηκε επίσης στο Twitter, κατηγορώντας την πλατφόρμα ότι απέκλεισε λογαριασμούς που επέκριναν τους αντάρτες του Τιγκράι. «Έχουμε λόγους να πιστεύουμε ότι το Twitter στοχοθετεί τις φιλοαιθιοπικές φωνές που ευαισθητοποιούν (τον κόσμο) για τις ωμότητες του TPLF και τα ψέματά του», είπε η εκπρόσωπος του πρωθυπουργού, Μπιλένε Σεγιούμ. «Πιστεύουμε ότι στο Twitter έχουν διεισδύσει συμπαθούντες του TPLF, όπως έχουν διεισδύσει και σε πολλούς δημοκρατικούς θεσμούς και επιχειρήσεις, για να επαναλαμβάνουν τη ρητορική του TPLF», πρόσθεσε.

Η Μπιλένε Σεγιούμ δεν διευκρίνισε ποιες ήταν οι «φιλοαιθιοπικές φωνές» που «φιμώθηκαν». Όμως η γειτονική Ερυθραία, που στήριξε τον Άμπι Άχμεντ στον πόλεμο, διαμαρτυρήθηκε νωρίτερα ότι ανεστάλησαν οι λογαριασμοί του Ινστιτούτου Νέας Αφρικής, μιας αυτοαποκαλούμενης ομάδας προβληματισμού που συχνά απηχεί τις απόψεις των κυβερνήσεων της Αιθιοπίας και της Ερυθραίας.

Όταν ρωτήθηκε από το Γαλλικό Πρακτορείο, ένας εκπρόσωπος του Twitter απάντησε ότι οι λογαριασμοί του Σάιμον Τεσφαμαριάμ, του επικεφαλής του Ινστιτούτου, διαγράφηκαν επειδή παραβίασε τους κανόνες της πλατφόρμας, δημιουργώντας πολλαπλούς λογαριασμούς με το ίδιο περιεχόμενο, ενώ διαβεβαίωσε ότι το Twitter είναι «πολιτικά ουδέτερο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter