Αιθιοπία: Στην Αντίς Αμπέμπα κρατούνται εννέα μέλη του ΟΗΕ

Αιθιοπία: Στην Αντίς Αμπέμπα κρατούνται εννέα μέλη του ΟΗΕ

Τουλάχιστον εννέα μέλη του προσωπικού των Ηνωμένων Εθνών και συγγενείς τους κρατούνται στην πρωτεύουσα της Αιθιοπίας Αντίς Αμπέμπα, όπως γνωστοποιήθηκε από εκπρόσωπο Τύπου του ΟΗΕ.

Αξιωματούχοι ασφαλείας του ΟΗΕ επισκέφθηκαν τα μέλη του προσωπικού που είναι υπό κράτηση και τα Ηνωμένα Έθνη ζήτησαν από το υπουργείο Εξωτερικών της Αιθιοπίας να τα αφήσει ελεύθερα αμέσως, ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου από τη Νέα Υόρκη.

Η σύγκρουση, που διαρκεί πάνω από έναν χρόνο, στη βόρεια Αιθιοπία μεταξύ της κυβέρνησης και των δυνάμεων στην Τιγκράι, που πρόσκεινται στο Μέτωπο Απελευθέρωσης του Λαού της Τιγκράι (TPLF) εντάθηκε τις τελευταίες εβδομάδες. Το TPLF και οι σύμμαχοί του απειλούν να προελάσουν στην πρωτεύουσα.

Η Αιθιοπία κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στις 2 Νοεμβρίου. Το μέτρο αυτό επιτρέπει στην κυβέρνηση να συλλαμβάνει αυθαίρετα, χωρίς να διαθέτει δικαστική εντολή, οποιονδήποτε υποπτεύεται ότι συνεργάζεται με μια τρομοκρατική οργάνωση. Το κοινοβούλιο χαρακτήρισε το TPLF τρομοκρατική οργάνωση νωρίτερα αυτόν τον χρόνο.

Ο εκπρόσωπος της αιθιοπικής κυβέρνησης Λεγκέσε Τούλου και ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών Ντίνα Μούφτι δεν έχουν ανταποκριθεί σε αιτήματα να σχολιάσουν σχετικά.

«Παρακολουθούμε τις συλλήψεις εκατοντάδων πολιτών της Τιγκράι στην Αντίς Αμπέμπα», δήλωσε σήμερα στο Ρόιτερς ο Ντάνιελ Μπέκελε, επικεφαλής της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Αιθιοπίας.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας της Αντίς Αμπέμπα δήλωσε σήμερα πως η αστυνομία συλλαμβάνει μονάχα «υποστηρικτές» του TPLF. «Επομένως, δεν υπάρχουν εθνοτικά κίνητρα».

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter