Αίτημα αναστολής λειτουργίας των Διοικητικών Δικαστηρίων λόγω κορονοϊού

Αίτημα αναστολής λειτουργίας των Διοικητικών Δικαστηρίων λόγω κορονοϊού

Η Ένωση Διοικητικών Δικαστών, προς αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού, ο οποίος χαρακτηρίστηκε από τον Π.Ο.Υ. ως πανδημία, ζητά επιτακτικά να αποφασιστεί άμεσα η αναστολή των εργασιών όλων των Διοικητικών Δικαστηρίων της Χώρας.

Πρέπει να οριστεί, σύμφωνα με την ανακοίνωση του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών,  ότι αφενός οι υποθέσεις όλων των δικασίμων αναβάλλονται αυτεπαγγέλτως, αφετέρου αναστέλλονται, αντίστοιχα με το χρόνο αναστολής των εργασιών των διοικητικών δικαστηρίων, όλες οι προθεσμίες (από το νόμο ή από το δικαστήριο) για την κατάθεση ενδίκων βοηθημάτων και μέσων, σχετικών εγγράφων, νομιμοποιητικών στοιχείων και υπομνημάτων. 

Η εξαίρεση, όπως αναφέρεται, μπορεί να περιλάβει α) την εξέταση αιτημάτων προσωρινών διαταγών ή άλλων μέτρων προσωρινής δικαστικής προστασίας, αντιρρήσεων κατά της κράτησης αλλοδαπών και παρατάσεων κράτησης και β) εξαιρετικά επείγουσες υποθέσεις τακτικής διαδικασίας. 

Η κρίση για τον εξαιρετικά επείγοντα χαρακτήρα των τελευταίων θα πρέπει να ανήκει στον πρόεδρο του δικαστηρίου κατόπιν αιτήματος του ενδιαφερόμενου που θα υποβάλλεται δύο ημέρες πριν τη δικάσιμο.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση

https://www.documentonews.gr/filegrid/2020/03/12/5e69fcdb825e632d7546de12.pdf

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter