Αίτημα για άσκηση ποινικής δίωξης κατά πρώην Υπουργού Υγείας προς τον Άρειο Πάγο (Photo)

Αίτημα για άσκηση ποινικής δίωξης κατά πρώην Υπουργού Υγείας προς τον Άρειο Πάγο (Photo)

Αποκαλύπτουμε το έγγραφο με το οποίο η Αντιεισαγγελέας Εφετών κυρία Ελένη Τουλουπάκη, ζητά την άδεια για την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του πρώην υπουργού Υγείας και το οποίο επικαλέστηκε στην χθεσινή επιτροπή της βουλής το μέλος της εξεταστικής Σπύρος Λάππας.

Χθες, ο κ. Λάππας μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» και τον Στάθη Σχινά είπε ότι «έχουμε την έκδοση δύο πορισμάτων που είναι «καταπέλτης», ένα από το μικτό κλιμάκιο ελέγχου σε διοικητικό επίπεδο, υπό την κ. Παπασπύρου και ένα των εισαγγελέων Διαφθοράς για το ΚΕΕΛΠΝΟ. Δεν φαντάζεστε τα ευρήματα, τις διαπιστώσεις και τα συμπεράσματα, μιλάμε για μία φρίκη».

Όπως υπογράμμισε, πλέον το πόρισμα των εισαγγελέων Διαφθοράς «εξατομικεύει ευθύνες για όλη την πυραμίδα των κορυφαίων διοικητικών στελεχών του ΚΕΕΛΠΝΟ, με εξατομικευμένες πλήρως ευθύνες και διώξεις, προσωποποιημένες».

Ο κ. Λάππας εκτίμησε ότι η υπόθεση θα φτάσει να συζητηθεί πλέον στην Ολομέλεια της Βουλής «στο τέλος του Οκτωβρίου. Για το χώρο της Υγείας θα έχουμε το πόρισμα της Εξεταστικής, ενώ το Νοέμβριο αναμένουμε εξελίξεις στο άλλο μεγάλο κεφάλαιο, της Novartis. Και σε αυτό θα έχουμε τρομερές εξελίξεις. Το διερευνά η εισαγγελία Διαφθοράς, αλλά δεν είναι μόνο η ελληνική έρευνα … πανευρωπαϊκά, διεθνώς διεξάγεται αυτή η συζήτηση σχετικά με την Novartis και όχι μόνο … για την προκλητή ζήτηση και την επιρροή σε πολιτικά πρόσωπα κρατών».

Στην ερώτηση εάν «το πόρισμα Τουλουπάκη, που έχει πάει στη Βουλή περιλαμβάνει και κατηγορίες πολιτικών προσώπων», ο κ. Λάππας είπε σιβυλλικά: «Έχει έλθει και δικογραφία εις βάρος πολιτικού προσώπου. Πολιτικού προϊσταμένου, πρώην υπουργού υγείας αλλά δεν θέλω να πω το όνομα».

«Όταν πληροφορηθεί η κοινή γνώμη, θα καταλάβει για ποιο λόγο επιβαλλόταν να συσταθεί Εξεταστική Επιτροπή στη Βουλή για την διερεύνηση των σκανδάλων στο χώρο της υγείας», τόνισε ο κ. Λάππας. 

Δείτε το έγγραφο προς τον Άρειο Πάγο:

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter