Αίθριος καιρός και 40άρια το Σάββατο – Πτώση θερμοκρασίας & ενίσχυση ανέμων από το βράδυ

Αίθριος καιρός και 40άρια το Σάββατο  – Πτώση θερμοκρασίας & ενίσχυση ανέμων από το βράδυ

Από αργά το απόγευμα του Σαββάτου 12/08 περιμένουμε στροφή των ανέμων από βορειοδυτικές διευθύνσεις με σημαντική ενίσχυση, ιδιαίτερα στο Ιόνιο Πέλαγος. Την Κυριακή οι άνεμοι θα πνέουν πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ στο Ιόνιο και το Αιγαίο Πέλαγος

Αναλυτικά:

Υποχώρηση των υψηλών θερμοκρασιών στη Δυτική Ελλάδα, περιμένουμε το Σάββατο 12 Αυγούστου 2017, ενώ αργά το βράδυ βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα βορειοδυτικά και στη Μακεδονία. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν ηλιοφάνεια και πολλή ζέστη.

Θερμοκρασία:

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 16 έως 39 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από 22 έως 36, στην Κεντρική Ελλάδα από 20 έως 41 βαθμούς, στη Νότια Ελλάδα από 25 έως 34 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 25 έως 39, στα νησιά του Ιονίου από 22 έως 35 βαθμούς, στις Σποράδες, στις Κυκλάδες και στη Βόρεια Κρήτη από 22 έως 34 βαθμούς και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου από 25 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Ενίσχυση των ανέμων:

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3 με 5 μποφόρ και στο Θερμαϊκό νοτιοδυτικοί με ίδιες εντάσεις. Από τις βραδινές ώρες ωστόσο και από τα δυτικά πελάγη θα στραφούν σταδιακά σε βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, με πρόσκαιρη εξασθένηση μετά το μεσημέρι, αλλά το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς και θα ενισχυθούν εκ νέου. Στο Ιόνιο οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς, αλλά μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με σταδιακή ενίσχυση στα επίπεδα των 5 με 6 μποφόρ.

Αττική:

Ηλιοφάνεια και ζέστη περιμένουμε το Σάββατο στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3 με 5 μποφόρ, ενώ από τις βραδινές ώρες θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν σε ισχυρούς και τοπικά στα ανοικτά του Σαρωνικού σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 28 έως 39 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και ανατολικά οι μέγιστες δε θα ξεπεράσουν τους 35 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη:

Αρκετή ζέστη και λίγες νεφώσεις οι οποίες τις βραδινές ώρες θα πυκνώσουν με πιθανότητα παροδικής βροχής ή καταιγίδας, περιμένουμε το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3 με 5 μποφόρ. Κατά τη διάρκεια της νύχτας όμως προς Κυριακή οι άνεμοι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν στα 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 έως 36 βαθμούς.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter