Αίτηση πτώχευσης κατέθεσε η Δέσποινα Μοιραράκη – Γιατί απειλεί με μήνυση την Espresso; (Video)

Αίτηση πτώχευσης κατέθεσε η Δέσποινα Μοιραράκη – Γιατί απειλεί με μήνυση την Espresso; (Video)

Αντιμέτωπη με τη… λαιμητόμο της πτώχευσης βρίσκεται η «βασίλισσα των χαλιών», Δέσποινα Μοιραράκη, λόγω των υπέρογκων χρεών που έχουν «πνίξει» τους τελευταίους μήνες την άλλοτε ακμαία αυτοκρατορία της. Ωστόσο η ίδια απειλεί με μήνυση την εφημερίδα Espresso για τον τρόπο που παρουσίασε την είδηση.

Πριν από περίπου ενάμιση μήνα υπέβαλε δήλωση παύσης πληρωμών ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας, σημαίνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την έναρξη της πτωχευτικής διαδικασίας.

Συγκεκριμένα, την 1η Φεβρουαρίου, ως νόμιμη εκπρόσωπος της ανωνύμου εμπορικής εταιρείας εισαγωγών και εξαγωγών υφασμάτων, ενδυμάτων, επίπλων, έργων τέχνης και ταπήτων με τον διακριτικό τίτλο Δέσποινα Μοιραράκη Α.Ε., η γνωστή επιχειρηματίας κατέθεσε το σχετικό δικόγραφο δηλώνοντας πως αδυνατεί να εκπληρώνει κανονικά τις ληξιπρόθεσμες χρηματικές χρηματικές υποχρεώσεις της προς τους πιστωτές της.

Την ημέρα της συζήτησής της στο δικαστήριο, ωστόσο, η δικηγόρος της υπέβαλε αίτημα αναβολής προκειμένου να υπάρξει, όπως ανέφερε, μια συνεννόηση με τις πιστώτριες τράπεζες.

Η διάσημη έμπορος χαλιών φέρεται πως καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να σώσει την επιχείρησή της, καθώς σε δηλώσεις της πριν από μερικούς μήνες είχε τονίσει ότι στους χαλεπούς καιρούς της οικονομικής κρίσης, εργάζεται σκληρά για να μην καταρρεύσει ο «πύργος» της.

Τον περασμένο μήνα είχε χτυπήσει την πόρτα της η λαίλαπα των πλειστηριασμών. Το κολοσσιαίο ακίνητο της εταιρείας στη λεωφόρο Κηφισίας, στον Παράδεισο Αμαρουσίου, βγήκε σε πλειστηριασμό στις 8 Φεβρουαρίου, λόγω χρεών ύψους 200.000 ευρώ στην τράπεζα Eurobank.

Πηγή: Aftodioikisi.gr

Δείτε τι είπε η ίδια μιλώντας στον ALPHA

https://www.youtube.com/watch?v=val4y4zLuBE

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter