Αίτημα ΑΔΑΕ για άμεση ενημέρωση της Βουλής σχετικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών

Αίτημα ΑΔΑΕ για άμεση ενημέρωση της Βουλής σχετικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών

Η ΑΔΑΕ συνεχίζει παρά τις πιέσεις και τις απειλές να εκτελεί τα συνταγματικά κατοχυρωμένα καθήκοντά της όσον αφορά τις έρευνες για το σκάνδαλο των υποκλοπών. Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό το πρωί της Πέμπτης, μέσω ανακοίνωσης της Αρχής, ο Χρήστος Ράμμος έχει αιτηθεί στον πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα και τον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, Κ. Μπούρα, τη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.

Σύμφωνα με με την ανακοίνωση, το αίτημα Ράμμου αφορά «την ενημέρωση του σώματος σε σχέση με ζητήματα δημοσίου ενδιαφέροντος, που ανάγονται στις αρμοδιότητες της Αρχής», δηλαδή την πορεία των ερευνών για το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Η ανακοίνωση της ΑΔΑΕ

Η Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών τιμώντας τη συνταγματική της αποστολή και ανταποκρινόμενη στην υποχρέωση κοινοβουλευτικής λογοδοσίας, υπέβαλε στις 17 Ιανουαρίου 2023, διά του Προέδρου της, Χρήστου Ράμμου, αίτημα προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, κο Κ. Μπούρα για σύγκληση της Επιτροπής. Το αίτημα που κοινοποιήθηκε και στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, κο Κ. Τασούλα, αφορά την ενημέρωση του σώματος σε σχέση με ζητήματα δημοσίου ενδιαφέροντος, που ανάγονται στις αρμοδιότητες της Αρχής.

Υπενθυμίζεται ότι τόσο ο πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών, Χρήστος Ράμμος, όσο και οι εργαζόμενοι της Αρχής, έχουν προχωρήσει σε σαφείς και αφοπλιστικές απαντήσεις τόσο προς όσους επιχειρούν να εμποδίσουν το συνταγματικά κατοχυρωμένο έργο τους, όσο και προς εκείνους που διακινούν fake news περί δήθεν «σύμπνοιας» με τη γνωμοδότηση Ντογιάκου.

Διαβάστε σχετικά: Σαφές μήνυμα από τους εργαζόμενους στην ΑΔΑΕ: «Καταδικάζουμε προσπάθειες εκφοβισμού και απειλών»

Ξεκάθαρη θέση Ράμμου απέναντι στα fake news – «Εσφαλμένες οι ερμηνείες της επιστολής μου»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter