Αίτημα από το Βελιγράδι για επιστροφή σερβικού στρατού και αστυνομίας στο Κόσοβο

Αίτημα από το Βελιγράδι για επιστροφή σερβικού στρατού και αστυνομίας στο Κόσοβο

Επίσημο αίτημα για την επιστροφή του σερβικού στρατού και της αστυνομίας στο Κόσοβο υπέβαλε την Πέμπτη η κυβέρνηση Βούτσιτς.

Η απόφαση λήφθηκε ομόφωνα από το κυβερνητικό συμβούλιο σε έκτακτη συνεδρίαση στην οποία συμμετείχε και ο πρόεδρος της σερβικής δημοκρατίας. Στην απόφαση αναφέρεται ότι η Σερβία αιτείται από τον διοικητή της διεθνούς ειρηνευτικής δύναμης στο Κόσοβο – KFOR να εγκρίνει την επιστροφή συγκεκριμένου αριθμού – εκατοντάδων μέχρι χιλίων – Σέρβων στρατιωτών και αστυνομικών βάσει του ψηφίσματος 1244 του Σ.Α. του ΟΗΕ από το 1999.

Το αίτημα απεστάλη ηλεκτρονικά στην διοίκηση της KFOR και αύριο το πρωί θα παραδοθεί από απεσταλμένο της σερβικής κυβέρνησης ιδιοχείρως στον διοικητή της διεθνούς ειρηνευτικής δύναμης στο Κόσοβο.

Ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς ανέφερε σε συνέντευξη του στην σερβική δημόσια τηλεόραση (RTS) ότι η Σερβία αποφάσισε να καταθέσει για πρώτη φορά, επίσημο αίτημα για στρατιωτική παρουσία στο Κόσοβο ώστε να μην βρεθεί κάποιος στο μέλλον να πει ότι δεν έκανε χρήση αυτού του δικαιώματος. Ο Βούτσιτς εκτίμησε ότι το αίτημα δεν θα γίνει αποδεκτό.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter