Διεκόπη για τις 28 Μαρτίου η δίκη Φιλιππίδη- «Θα διαρκέσει καιρό»

Διεκόπη για τις 28 Μαρτίου η δίκη Φιλιππίδη- «Θα διαρκέσει καιρό»

Στις 28 Μαρτίου θα συνεχιστεί η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη καθώς έγινε δεκτό το αίτημα διακοπής που υπέβαλλε προς το Δικαστήριο, όπως ήταν ήδη γνωστό, ο συνήγορος του Φιλιππίδη, Μιχάλης Δημητρακοπουλος, επικαλούμενος λόγους Υγείας. Ερωτηθείς από την πρόεδρο του Δικαστηρίου εάν έχει προσκομίσει παραστατικά που να πιστοποιούν κάτι τέτοιο, ο κ Δημητρακοπουλος απάντησε ότι δεν έχει και ανέφερε ότι την επόμενη φορά θα είναι παρών. Όπως είπε ο Δημητρακόπουλος ο Φιλιππίδης έχει χάσει 25 κιλά και ότι επιθυμεί να έρθει στο Δικαστήριο, ακόμη και με… καροτσάκι.

«Είναι αναφαίρετο το δικαίωμα του κατηγορούμενου να παρασταθεί η όχι στο Δικαστήριο. Για τον λόγο αυτό προτείνω να κάνει δεκτό το αίτημα διακοπής διότι δεν προκαλείται κάποια δικονομική βλάβη, η δική θα διαρκέσει καιρό», ήταν η εισαγγελική απάντηση στο αίτημα της πλευράς Φιλιππίδη για διακοπή.

Δείτε επίσης: Δίκη Φιλιππίδη: Εισαγγελέας ζήτησε να αυτοεξαιρεθεί – Στο δικαστήριο 4 ηθοποιοί για να καταθέσουν (Photos)

Για έλλειψη σεβασμού έκανε λόγο στην τοποθέτηση του ο δικηγόρος ενός εκ των φερόμενων ως θυμάτων του Φιλιππίδη, Αλέξανδρος Μιντζιας ο οποίος χαρακτήρισε το αίτημα  Δημητρακόπουλου για διακοπή ως προσβλητικό προς τα θύματα. Για τους λόγους αυτούς ζήτησε να απορριφθεί το αίτημα.

Στο δικαστήριο οι ηθοποιοί – μάρτυρες

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο οι πρώτοι μάρτυρες για την εκδίκαση της υπόθεσης του Πέτρου Φιλιππίδη. Η Λένα Δροσάκη, μαζί με τον σύζυγό της, Αλέξανδρο Μπουρδούμη, Τζούλη Σούμα, Λευτέρης Βασιλάκης, η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, η Πηνελόπη Αναστασόπουλου, η Ζέτα Δούκα, η Εβελίνα Παπουλια και ο Πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας, έχουν μπει ήδη στην αίθουσα.

Στις φυλακές Τριπόλεως

Υπενθυμίζεται πως ο άλλοτε δημοφιλής ηθοποιός, ο οποίος έχει ήδη προφυλακιστεί εδώ και αρκετούς μήνες στις φυλακές Τριπόλεως, όπου κρατούνται άτομα που έχουν κατηγορηθεί ή καταδικασθεί για σεξουαλικά εγκλήματα, έχει παραπεμφθεί προκειμένου να δικαστεί για ένα βιασμό κατ’ εξακολούθηση το 2008 και για δύο απόπειρες βιασμού το 2010 και το 2014 ύστερα από σχετικές καταγγελίες σε βάρος του. Κατά την απολογία του, ενώπιον των ανακριτικών αρχών ο Φιλιππίδης είχε αρνηθεί τις κατηγορίες και έκανε λόγο για γυναίκες που είχαν εμμονή μαζί του.

Ο βιασμός και οι δύο απόπειρες

Τον χορό των καταγγελιών σε βάρος του ξεκίνησαν τον περασμένο Φεβρουάριο η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, η Πηνελόπη Αναστασοπούλου και η Λένα Δροσάκη οι οποίες κατέθεσαν καταγγελία σε βάρος του, στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών.

Οι καταγγελίες αφορούσαν σε ασελγείς πράξεις, λεκτική βία και προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας. Οι καταγγελίες αυτές αν και δεν οδήγησαν σε άσκηση διώξεων σε βάρος του, καθώς τα αδικήματα είχαν παραγράφει, έδωσαν κουράγιο σε άλλες γυναίκες να μιλήσουν, όπως και έγινε.

Έτσι στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας που ξεκίνησε μετά το ξέσπασμα του ελληνικού #ΜeToo, υπήρξαν τρεις καταγγελίες σε βάρος του Π. Φιλιππιδη.

Η μία από αυτές αφορά βιασμό ο οποίος τελέστηκε το 2008 μέσα στο θέατρο ΗΒΗ στο πλαίσιο επαγγελματικού ραντεβού. Σύμφωνα με την καταγγελία το θέατρο ήταν άδειο και ο Π. Φιλιππίδης επιτέθηκε και τελικά εξανάγκασε την καταγγέλλουσα σε πράξεις που στοιχειοθετούν το αδίκημα του βιασμού. «Άρχισε να μου μιλάει άσχημα και μου έκανε χειρονομίες. Του ξέφυγα, έτρεξα στο διάδρομο. Με πρόλαβε, με έπιασε από το λαιμό και μου έκανε ό,τι μου έκανε», κατέθεσε η γυναίκα.

«Πάρτον ! Πάρτον στο στόμα»

H μία από τις δύο απόπειρες βιασμού ήταν αυτή που είχε καταγγείλει στο Documento η ηθοποιός Α.Γ. και φέρεται να έγινε το καλοκαίρι του 2014.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης φέρεται κατά την ίδια να χρησιμοποίησε τη θέση και τη φήμη που είχε προκειμένου να την εκμεταλλευτεί σεξουαλικά με αντάλλαγμα θέση εργασίας.

Η γυναίκα κατέθεσε πως μετά από συνάντηση με τον Πέτρο Φιλιππίδη για έναν ρόλο, ο ηθοποιός προσφέρθηκε να την πάει στο σπίτι της με το αυτοκίνητό του. Την οδήγησε όμως σε ένα απόμερο σημείο στο Παλαιό Ψυχικό και αποπειράθηκε να τη βιάσει.

Διαβάστε περισσότερα: Αποκλειστικό – Νέα καταγγελία για Φιλιππίδη: «Με έπιασε από το σβέρκο, μου φώναζε πάρτον στο στόμα»

«θα σε γ…, δεν θα μου ξεφύγεις»

Τη δεύτερη καταγγελία για απόπειρα βιασμού από τον κατηγορούμενο την είχε αποκαλύψει επίσης τα Documento στις αρχές Μαρτίου. Η δεύτερη καταγγέλλουσα υποστήριξε ότι δέχθηκε σεξουαλική επίθεση το 2010, στο θέατρο Μουσούρη και συγκεκριμένα στο καμαρίνι του ηθοποιού στο οποίο και πήγε προκειμένου να συζητήσουν για ενδεχόμενη επαγγελματική συνεργασία.

Διαβάστε περισσότερα: «Άρχισα να ουρλιάζω. “Μη φωνάζεις τζάμπα, δεν είναι κανείς στο θέατρο”»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter