Αίτημα Κύρτσου στην ΑΔΑΕ για έλεγχο παραβίασης τoυ απορρήτου των επικοινωνιών του

Αίτημα Κύρτσου στην ΑΔΑΕ για έλεγχο παραβίασης τoυ απορρήτου των επικοινωνιών του

Σε υποβολή αιτήματος προς την Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών προχώρησε ο ευρωβουλευτής του Renew Europe, Γιώργος Κύρτσος, μετά τις αποκαλύψεις του Documento για το γεγονός πως βρισκόταν υπό παρακολούθηση από το Μαξίμου. 

Ο Γιώργος Κύρτσος ζητά από την ΑΔΑΕ να συμπεριλάβει στους ελέγχους που ήδη διεξάγονται σε ΕΥΠ, ΔΑΕΕΒ και ΔΙΠΑΠ και έρευνα σε σχέση με τους αριθμούς σταθερής και κινητής τηλεφωνικής σύνδεσής του.

Παράλληλα, αιτείται τη διερεύνηση εάν έχει υποστεί άρση απορρήτου, αλλά και τις συνθήκες υποκλοπής των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων του που έγιναν στο πολιτικό του γραφείο ή στην οικία του, αλλά και το εάν τηρήθηκαν οι όροι και οι διαδικασίες που προβλέπονται στον νόμο 2225/1994, καθώς και η αρχή της αναλογικότητας κατά την επιβολή του μέτρου άρσης του απορρήτου των τηλεπικοινωνιών. Επίσης αν υπήρξε και αν ήταν επαρκής η τεκμηρίωση του αιτήματος της υπηρεσίας που ζήτησε την επίμαχη άρση στο όνομα της…προστασίας της εθνικής ασφάλειας.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου που εξέδωσε, ο Γιώργος Κύρτσος ζητά επίσης να λάβει γνώση «για τα χρονικά διαστήματα, τα τοπικά όρια και την αιτία που παρακολουθούντο το κινητό τηλέφωνο και οι αριθμοί σταθερής τηλεφωνίας του, με επίσημη επισύνδεση από την ΕΥΠ».

Ο Γιώργος Κύρτσος δηλώνει ότι είναι αποφασισμένος να προχωρήσει σε όλες τις αναγκαίες κινήσεις, σε Ελλάδα και Ευρωπαϊκή Ένωση για να προασπίσει τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα του. Εξέφρασε την πλήρη εμπιστοσύνη του στον Γιάννη Μαντζουράνη και τους συνεργάτες του, τους οποίους εξουσιοδότησε για να φέρουν σε πέρας αυτή την εξαιρετικά σύνθετη αποστολή.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «αυτονόητα δικαιώματα και ασφαλιστικές δικλείδες αμφισβητούνται από τις παρακρατικές λειτουργίες και νοοτροπία του λεγόμενου επιτελικού κράτους που έστησε ο κ. Μητσοτάκης με τη βοήθεια του ανιψιού του κ. Δημητριάδη και άλλων συνεργατών του». Όπως χαρακτηριστικά είπε, «δεν υπάρχει περιθώριο συμβιβασμού με τις επιλογές και τις πρακτικές του Μητσοτάκη γιατί αυτό θα μας έθετε εκτός Ευρωπαϊκού πλαισίου και κανόνων κράτους δικαίου και θα οδηγούσε τη χώρα σε ακραίες βαλκανικές καταστάσεις».

Μυστικά & Documento

29/01/2023, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter