Αιτιολόγηση κάθε διάταξης άρσης απορρήτου ζητούν ΕΣΗΕΑ και ΑΔΑΕ

Αιτιολόγηση κάθε διάταξης άρσης απορρήτου ζητούν ΕΣΗΕΑ και ΑΔΑΕ

Συνάντηση με τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ Χρήστο Ράμμο είχε αντιπροσωπεία του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, σχετικά με τις περιπτώσεις δημοσιογράφων που έχουν πέσει θύματα παρακολουθήσεων, με αφορμή το διαβόητο νομοσχέδιο της κυβέρνησης που συζητείται στη Βουλή.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, «συζητήθηκαν ενδελεχώς όλα τα ζητήματα που αφορούν στην ασφάλεια των επικοινωνιών και ιδιαίτερα των δημοσιογράφων στο πλαίσιο και των νομοθετικών επιλογών της κυβέρνησης όπως καταγράφονται στο νομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή»

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι απαιτείται να υπάρξει αιτιολόγηση κάθε διάταξης άρσης του απορρήτου καθώς και η ενίσχυση της ΑΔΑΕ την οποία το Σύνταγμα ορίζει ως εγγυήτρια της διασφάλισης των επικοινωνιών

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

Πραγματοποιήθηκε, σήμερα, συνάντηση αντιπροσωπείας του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ με τον Πρόεδρο της ΑΔΑΕ κ. Χρήστο Ράμμο και μέλη της Ολομέλειας της Αρχής, στην οποία ζητήθηκε η στήριξη των δημοσιογράφων που έχουν πέσει θύματα παρακολούθησης και αναζητούν στοιχεία.

Συζητήθηκαν ενδελεχώς όλα τα ζητήματα που αφορούν στην ασφάλεια των επικοινωνιών και ιδιαίτερα των δημοσιογράφων στο πλαίσιο και των νομοθετικών επιλογών της κυβέρνησης όπως καταγράφονται στο νομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή.

Διαπιστώθηκε ταύτιση απόψεων για την ανάγκη ουσιωδών τροποποιήσεων όπως τις έχουν καταθέσει δημόσια, τόσο η ΑΔΑΕ όσο και η ΕΣΗΕΑ στην ανακοίνωσή της στις 7/12 και καλούν την κυβέρνηση να τις υιοθετήσει.

Αναδείχθηκε, μεταξύ άλλων, ως κεφαλαιώδους σημασίας για την προστασία θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η αιτιολόγηση κάθε διάταξης άρσης του απορρήτου καθώς και η ενίσχυση της ΑΔΑΕ την οποία το Σύνταγμα ορίζει ως εγγυήτρια της διασφάλισης των επικοινωνιών. Ο πρόεδρος της Αρχής συμμερίστηκε την βασιμότητα του αιτήματος της ΕΣΗΕΑ για επιπλέον εγγυήσεις διαφάνειας σε περιπτώσεις άρσης απορρήτου που αφορούν σε δημοσιογράφους, λόγου του ρόλου που επιτελούν στην λειτουργία της Δημοκρατίας.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter