Μαύρα σύννεφα τέφρας, εκρήξεις λάβας και πολύ αγωνία είχε η τελευταία δραστηριότητα του ηφαιστείου της Αίτνας, στην Ιταλία.
Το φαινόμενο, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Γεωφυσικής της Κατάνης, οφείλεται σε μερική εσωτερική κατάρρευση του νοτιοανατολικού κρατήρα του ηφαιστείου.
Οι τρομοκρατημένοι τουρίστες που βρίσκονταν στο ιταλικό ηφαίστειο αναγκάστηκαν να τρέξουν για να σωθούν, αφού ένα γιγάντιο σύννεφο τέφρας ξέσπασε πίσω τους.
Οι κάτοικοι των κοντινών πόλεων και κωμοπόλεων έβλεπαν το δραματικό σύννεφο να αρχίζει να κυριαρχεί στον ορίζοντα, με τη στάχτη να αρχίζει να εγκαθίσταται στα κτίρια και τους δρόμους.
Οι τουρίστες μπορούν να επισκεφθούν την Αίτνα ύψους 3.300 μέτρων με ξεναγήσεις ή να έχουν πρόσβαση σε ορισμένες περιοχές ανεξάρτητα.
Το παρακάτω εντυπωσιακό βίντεο δείχνει μια παλαιότερη έκρηξη της Αίτνας την ώρα που σε αρχαίο θέατρο της Νάπολης υπήρχε συναυλία.
Το πιο ενεργό ηφαίστειο στην Ευρώπη είχε παρουσιάσει κάποια δραστηριότητα τις τελευταίες ώρες με ηφαιστειακές δονήσεις που έγιναν αισθητές κατά τη διάρκεια της νύχτας, αλλά έχει κλιμακωθεί σε συνεχείς «εκρήξεις αυξανόμενης έντασης».

Διαβάστε επίσης:
Ισλανδία: Εκκενώνονται περιοχές μετά από έκρηξη ηφαιστείου
Ξανά στο τραπέζι Ουκρανία και Ρωσία: Οι αντιπροσωπείες και ο οδικός χάρτης του Κιέβου