«Αιχμάλωτη» της κυβέρνησης η νέα Τούμπα

«Αιχμάλωτη» της κυβέρνησης η νέα Τούμπα

Στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι έντονα ενοχλημένοι με την κυβέρνηση από την καθυστέρηση που παρατηρείται στο πρότζεκτ «νέα Τούμπα». Και δεν το κρύβουν. Προς το παρόν το έργο προχωράει μόνο επικοινωνιακά, εκεί δηλαδή που το Μέγαρο Μαξίμου κάνει πρωταθλητισμό, και γι’ αυτό ο Ιβάν Σαββίδης τον περασμένο μήνα έστειλε δύο φορές μήνυμα δυσαρέσκειας προς τον πρωθυπουργό.

Την 1η Σεπτεμβρίου στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για τα έργα στη Θεσσαλονίκη παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Στη σύσκεψη είχε κληθεί να εκπροσωπηθεί για επικοινωνιακούς λόγους και ο ΠΑΟΚ, ωστόσο αρνήθηκε να συμμετάσχει σε άλλη μία ανούσια συνάντηση για τα διαδικαστικά του γηπέδου του.

Ο «δικέφαλος του βορρά» απάντησε στην πρόσκληση που έλαβε ότι περιμένει πλέον έργα και υλοποίηση των δεσμεύσεων που δόθηκαν για τη νέα Τούμπα. Με αυτή του την κίνηση κατέστησε σαφές ότι μόνο με τις συζητήσεις δεν χτίζονται ούτε ανακατασκευάζονται γήπεδα. Στον ΠΑΟΚ έχουν ζητήσει να μεταφέρουν την έδρα της ομάδας στο Καυτανζόγλειο μέχρι να ανεγερθεί η νέα Τούμπα, αλλά κι αυτό το αίτημά τους παραμένει μετέωρο.

«Συνειδητή επιλογή»

Η μη εκπροσώπηση του «δικεφάλου» στη σύσκεψη, όπως αναφέρθηκε από τη διαρροή της ΠΑΕ, «ήταν συνειδητή επιλογή, γιατί πλέον δεν υπάρχει λόγος να συζητάμε ξανά και ξανά χωρίς να υπάρχουν και πράξεις ταυτόχρονα. Είναι γνωστό το θέμα Καυτανζογλείου, όπου δεν υπάρχει καμία απολύτως εξέλιξη. Περιμένουμε επίσης το προεδρικό διάταγμα και φυσικά τα υπόλοιπα θέματα που αφορούν το Ταμείο Ανάκαμψης κ.λπ.

Ολα αυτά είναι γνωστά, δεν χρειάζονται συναντήσεις και συζητήσεις αλλά ενέργειες πλέον…». Το προεδρικό διάταγμα για το χωροταξικό του γηπέδου βάσει του χρονοδιαγράμματος έπρεπε να είχε εκδοθεί από τον Μάιο του 2020! Εάν αυτό δεν είναι κοροϊδία προς τον ΠΑΟΚ, τότε τι είναι;

Ο Κυρ. Μητσοτάκης ήταν λακωνικός κατά τη διάρκεια των εξαγγελιών του στη ΔΕΘ αναφορικά με τη νέα Τούμπα, υποστηρίζοντας ότι «το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ αναμένει από τον επενδυτή να ξεκινήσει. Η πολιτεία λύνει όλα τα θέματα χωροταξίας και χρήσης γης». Την επόμενη μέρα, 12 Σεπτεμβρίου, ο πρωθυπουργός ερωτηθείς για τη νέα Τούμπα κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου παρέμεινε και πάλι λακωνικός. Ωστόσο αυτήν τη φορά όρισε χρονικό ορίζοντα ως προς το πολυσυζητημένο προεδρικό διάταγμα. «Θέλω μέχρι τα τέλη του έτους να έχει προχωρήσει το προεδρικό διάταγμα για το γήπεδο του ΠΑΟΚ» είπε ο πρωθυπουργός, αλλά μάλλον το έχει ξεχάσει ήδη.

Το χρονοδιάγραμμα

Το θέμα επανέφερε στο προσκήνιο ο ίδιος ο Ιβάν Σαββίδης σε τηλεδιάσκεψη που είχε μέσα στην εβδομάδα με συνεργάτες και στελέχη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, εκπροσώπους του Ερασιτέχνη, των βετεράνων, των ακαδημιών και του τμήματος Επικοινωνίας με τους Φιλάθλους.

Οταν ρωτήθηκε «τι εξελίξεις έχουμε για τη νέα Τούμπα;», ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ είπε: «Είναι εφικτός ο στόχος να γιορτάσουμε έναν αιώνα ζωής στο νέο μας γήπεδο το 2026 μόνο αν τηρηθεί αυστηρά το χρονοδιάγραμμα. Ηδη 20 μέρες από την ομιλία του πρωθυπουργού δεν έχει προχωρήσει καμία διαδικασία. Η τελική μορφή του προεδρικού διατάγματος είναι αυτή που θα καθορίσει τις δυνατότητες για το καινούργιο γήπεδο».

Και ο Σαββίδης κατέληξε: «Δεν είμαστε παράσιτα ή επαίτες για να ζητάμε οικονομική ενίσχυση. Εχουμε ζητήσει ωστόσο να μελετηθεί η δυνατότητα συμμετοχής της πολιτείας μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης στη χρηματοδότηση των έργων που είναι σε όφελος της κοινωνίας, της ποιότητας ζωής των πολιτών και του περιβάλλοντος. Πάντα με δικαιοσύνη και σύμφωνα με την ανάλογη πρακτική στα άλλα γήπεδα που χτίστηκαν στη χώρα».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter