Αιχμές Γιούνκερ για τα έκτακτα μέτρα της Ε.Ε: «Τα 540 δις ευρώ δεν είναι αρκετά»

Αιχμές Γιούνκερ για τα έκτακτα μέτρα της Ε.Ε: «Τα 540 δις ευρώ δεν είναι αρκετά»

Την ανάγκη να υπάρξει μία «πολύ σημαντική αύξηση» στον προϋπολογισμό της_x000D_
Ευρωπαϊκής Ένωσης, τονίζει σε σημερινές συνεντεύξεις του στις _x000D_
αυστριακές εφημερίδες Salzburger Nachrichten και Oberoesterreichische _x000D_
Nachrichten ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ

Για τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, χρειάζεται να υπάρξει μια γρήγορη απόφαση για τον προϋπολογισμό της ΕΕ, διότι διαφορετικά τα προγράμματα της ΕΕ «δεν θα είναι πλέον διαθέσιμα από τον Ιανουάριο του 2021». Ο ίδιος υποστηρίζει το γεγονός ότι η ΕΕ συνεχίζει να εργάζεται για την ιδέα ενός ταμείου ανασυγκρότησης, σημειώνοντας πως «δεν πρόκειται για κοινοτικοποίηση παλαιών χρεών, αλλά για μερική κοινοτικοποίηση νέων χρεών που προκαλούνται από την πανδημία. Η αύξηση του χρέους θα είναι χρονικά περιορισμένη και στοχευμένη». Όμως, όπως σημειώνει, είναι εναντίον του να παρουσιάζεται σαν να είναι βραχυπρόθεσμα μία απάντηση στην οικονομική στενότητα που εμφανίζεται τώρα σε όλες τις χώρες της Ευρωζώνης.

«Χρειάζονται πολλοί μήνες για να δημιουργηθούν τα εργαλεία.Το έως τώρα πακέτο διάσωσης  είναι σοβαρό, αλλά δεν θα είναι αρκετό», τονίζει ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, χωρίς να κρύβει την απογοήτευσή του από την απάντηση της ΕΕ στην κρίση. «Είμαι απογοητευμένος με τη συνολική ευρωπαϊκή επίδοση των προηγούμενων εβδομάδων, γιατί στην αρχή της κρίσης είχε αποδειχθεί, ότι η αλληλεγγύη στην Ευρώπη δεν είναι ένα αυθόρμητο αντανακλαστικό, αλλά πρέπει να οργανωθεί. Αντιθέτως, η επιστροφή στο εθνικό πλαίσιο αναφοράς είναι η πρώτη χειρονομία στην οποία έχουν προβεί οι κυβερνήσεις», παρατηρεί.

Όμως, ο ίδιος δεν πιστεύει ότι η ΕΕ θα διαλυθεί εξαιτίας της κρίσης του κορονοϊού, δηλώνει ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter