Αιχμές Μαξίμου κατά δημάρχου Λέσβου για τους πρόσφυγες και τα hot spots

Αιχμές Μαξίμου κατά δημάρχου Λέσβου για τους πρόσφυγες και τα hot spots

«Αυτοί που ενδιαφέρονται για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης προσφύγων στα hot spots και για τις συνθήκες φύλαξης των hot spots, δεν είναι δυνατόν να εμποδίζουν την αντικατάσταση σκηνών με οικίσκους εντός των υπαρχουσών δομών», υπογραμμίζουν κυβερνητικές πηγές, με αφορμή τις αντιδράσεις εκλεγμένων της αυτοδιοίκησης.

Προσθέτουν, επίσης, πως «ούτε είναι δυνατόν να αγνοούν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μία τεράστια επιχείρηση αποσυμφόρησης των νησιών που πλήττονται από την προσφυγική και μεταναστευτική κρίση, εντός του πλαισίου της συμφωνίας ΕΕ- Τουρκίας».

Οι ίδιες κυβερνητικές πηγές παραθέτουν στοιχεία σύμφωνα με τα οποία από τις 16 Οκτωβρίου μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου μεταφέρθηκαν στην ενδοχώρα 5.701 πρόσφυγες, εκ των οποίων οι 3.589 από τη Λέσβο, ενώ η επιχείρηση συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς.

Σχετικά με τον δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό σημειώνουν πως «αντί να εκμεταλλεύεται πολιτικά μία εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση, θα ήταν προτιμότερο και πιο χρήσιμο για την τοπική κοινωνία να λειτουργήσει όπως αρμόζει στο θεσμικό του ρόλο και την ευθύνη που αυτός συνεπάγεται».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter