Αιχμές Μπακογιάννη: «Καιρός να παρκάρουν κάποια καλάμια» – Η ατάκα περί ανασχηματισμού (Video)

Αιχμές Μπακογιάννη: «Καιρός να παρκάρουν κάποια καλάμια» – Η ατάκα περί ανασχηματισμού (Video)

Το εκλογικό «στραπάτσο» της ΝΔ στις ευρωεκλογές και η απώλεια 13 μονάδων μέσα σε ένα χρόνο, έχει προκαλέσει τεράστιες αντιθέσεις στο εσωτερικό του γαλάζιου κόμματος. Το Μαξίμου είναι έτοιμο να προχωρήσει σε αλλαγές (ανασχηματισμός) ούτως ώστε να φανεί ότι ελήφθη το μήνυμα δυσαρέσκειας που εκφράστηκε στην ευρωκάλπη.

Σε αυτό το σενάριο διαφοροποιήθηκε με ηχηρό τρόπο η Ντόρα Μπακογιάννη. Χαρακτήρισε ως «τεράστιο λάθος να μπούμε στη λογική του κάνω ανασχηματισμό για να δοθεί πολιτικό μήνυμα. Το είχε κάνει στο παρελθόν η ΝΔ επί Σαμαρά και μας στοίχισε πάρα πολύ» στην παρέμβαση που έκανε στον ΣΚΑΪ.

«Το πρόβλημα δεν είναι το ‘αριστερά ή δεξιά’»

Μάλιστα, τη στιγμή που η δεξιά πτέρυγα του κόμματος θεωρεί ότι επήλθε μεγάλη πολιτική φθορά για την κυβέρνηση, λόγω της στροφής προς το κέντρο και της απομάκρυνσης από την παραδοσιακή βάση του κόμματος, η κ. Μπακογιάννη σημείωσε ότι «η κυβέρνηση έχει εκλεγεί με εντολή να υλοποιήσει ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα. Το πρόβλημα δεν είναι το αριστερά ή δεξιά, αλλά να αντιμετωπίσουμε το βαθύ κράτος, το οποίο συνεχίζει να υπάρχει. Για να το αλλάξεις βέβαια δεν υπάρχει μαγικό κουμπί, χρειάζεται δουλειά».

«Καιρός να παρκάρουν κάποια καλάμια»

Επίσης, η βουλευτής της ΝΔ αναφέρθηκε στα τεράστια ποσοστά αποχής, σημειώνοντας ότι «υπάρχουν αυτοί που αδιαφόρησαν, υπάρχουν αυτοί που συνειδητά δεν πήγαν και ήθελαν να στείλουν ένα μήνυμα, καθώς και άλλοι που είπαν παιδιά, καιρός να παρκάρουν κάποια καλάμια, τα οποία πράγματι υπάρχουν. Κακά τα ψέματα, σε κάθε κυβέρνηση υπάρχει κάθε καρυδιάς καρύδι. Υπάρχουν οι άνθρωποι του κρατικού μηχανισμού, δηλαδή οι διορισμένοι, οι γενικοί γραμματείς, οι οποίοι κρίνονται και λογοδοτούν, κι ας μην είναι αιρετοί. Ο πρωθυπουργός θα τα εξετάσει όλα αυτά και θα πράξει δεόντως».

Πυρετώδεις διαβουλεύσεις για τα επόμενα βήματα

Όλα αυτά γίνονται τη στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποιεί κύκλο διαβουλεύσεων με στενούς του συνεργάτες. Τη Δευτέρα συναντήθηκε με τους Γιώργο Γεραπετρίτη, τους δύο αντιπροέδρους της ΝΔ Κωστή Χατζηδάκη και Άδωνη Γεωργιάδη, αλλά και με τους υπουργούς Επικρατείας Άκη Σκέρτσο και Μάκη Βορίδη. Επίσης, στο Μαξίμου ήταν και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης. Σημειώνεται, ότι στη σημερινή του συνέντευξη στον Alpha, ο πρωθυπουργός θα αφήσει το στίγμα των επόμενων κινήσεων.

Διαβάστε επίσης:
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter