«Αιχμές» Μπακογιάννη προς Σαμαρά: «Όταν πήραμε 18% το κέντρο είχε φύγει» (Video)

«Αιχμές» Μπακογιάννη προς Σαμαρά: «Όταν πήραμε 18% το κέντρο είχε φύγει» (Video)
Αντώνης Σαμαράς και Ντόρα Μπακογιάννη το 2012 / Eurokinissi (φωτογραφία αρχείου)

Η ένταξη της Εύης Χριστοφιλοπούλου στη Νέα Δημοκρατία έχει «αναζωπυρώσει» την συζήτηση στο εσωτερικό της γαλάζιας παράταξης, για το περίφημο άνοιγμα προς το «κέντρο» και το κατά πόσο η απομάκρυνση από την δεξιά θα κοστίσει εκλογικά.

Σε αυτή την αντιπαράθεση που «κοχλάζει» υπογείως και όχι μόνο, στη Νέα Δημοκρατία πήρε θέση η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία πέταξε τα «βέλη» της προς τον Αντώνη Σαμαρά. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι «όταν κάνεις ανοίγματα και συμβαδίζεις με την κοινωνία, ένα κομμάτι του κόμματος, πάντοτε δεν συμφωνεί, διότι μπαίνουν ξένοι μέσα στο κόμμα». Σε ερώτηση εάν το εν λόγω κομμάτι θα αναζητήσει την τύχη του αλλού, η Ντόρα Μπακογιάννη σημείωσε ότι «ποτέ δεν την αναζήτησε, εκτός ένα εξαιρέσουμε όταν πήραμε το 18%, τη χειρότερη μέρα. Εκείνη τη μέρα το κέντρο είχε φύγει». Υπενθυμίζεται ότι η Νέα Δημοκρατία είχε λάβει 18,8% στις εκλογές του Μαΐου του 2012, με πρόεδρο τον Αντώνη Σαμαρά.

Μάλιστα, η κ. Μπακογιάννη τόνισε ότι η συζήτηση περί «κέντρου-δεξιάς» είναι διαχρονική στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας. Όπως ανέφερε «εγώ είμαι πολλά χρόνια στη Νέα Δημοκρατία. Αυτή η παράταξη συζητούσε το ίδιο θέμα. Πάντοτε. Από την εποχή του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Όταν ήρθε ο Καραμανλής πίσω, γράφανε για τη σοσιαλομανία του Καραμανλή. Ποιος πίστευε ποτέ ότι ο Καραμανλής θα αναγνώριζε το κομμουνιστικό κόμμα κτλ».

Σαμαράς: Η Νέα Δημοκρατία κινδυνεύει από τα δεξιά της

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην πρωθυπουργός έχει ασκήσει κριτική στη τακτική του «μονοδιάστατου» ανοίγματος προς το κέντρο, αναφέροντας ότι «η κοινωνία κινείται δεξιότερα –όχι μόνο στην Ελλάδα– και στην Ευρώπη. Παντού! Δείτε τι έγινε προχθές και στην Ολλανδία». Κι αμέσως μετά, απαντώντας για το αν διατρέχει κάποιο κίνδυνο η Ν.Δ., είχε υπογραμμίσει ότι «κινδυνεύει μόνο από τον εαυτό της. Όταν στοχεύει αποκλειστικά στο “κέντρο” –τη στιγμή που η κοινωνία κινείται δεξιότερα– κινδυνεύει να χάσει την ισορροπία της».

Κακλαμάνης: «Το κέντρο είναι επάγγελμα»

Επίσης, επανειλημμένως κριτική για το άνοιγμα της Νέας Δημοκρατίας προς το κέντρο, έχει ασκήσει και ο Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος πριν λίγο διάστημα είχε σημειώσει ότι «αυτό που κυκλοφορεί υπό μορφή χιούμορ και πλάκας μεταξύ των μικρομεσαίων στελεχών της ΝΔ ξέρετε ποιο είναι. Όταν υποβάλει κάποιος το βιογραφικό του για να κριθεί λένε βάλε ότι έχεις θητεύσει λίγο και στο ΠΑΣΟΚ μπας και έχεις τύχη».

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι σε άλλη δήλωσή του ο Νικήτας Κακλαμάνης είχε πει ότι ««ο χώρος που λέγεται Κέντρο για μένα δεν είναι ιδεολογία είναι επάγγελμα».

Διαβάστε επίσης: Με «ρουκέτες» κατά Μαξίμου απαντάει ο Σαμαράς στα «καρφιά» Μαρινάκη

Κακλαμάνης και Βορίδης ερίζουν για το ιδεολογικό πρόσημο της Νέας Δημοκρατίας

Εύη Χριστοφιλοπούλου: Προσχώρησε στη ΝΔ η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter