Αιχμές σωφρονιστικών υπαλλήλων για το επίδομα Μητσοτάκη σε αστυνομία και λιμενικό

Αιχμές σωφρονιστικών υπαλλήλων για το επίδομα Μητσοτάκη σε αστυνομία και λιμενικό

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η εξαγγελία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την καταβολή επιδόματος ύψους 600 ευρώ στα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ και του Λιμενικού. Μετά τις αντιδράσεις των στρατιωτικών για την μη καταβολή του επιδόματος και στις Ένοπλες Δυνάμεις, κάνοντας λόγο σε ανακοίνωση για «μεγάλη αδικία», αιχμές για άνιση μεταχείριση αφήνει σε επιστολή της προς τον πρωθυπουργό και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εξωτερικών Φρουρών (ΠΟΥΕΦ).

«Η μη αναφορά στο προσωπικό της Εξωτερικής Φρουράς είναι άδικη και απογοητευτική» επισημαίνεται ενώ παράλληλα σημειώνεται πως «είναι εκ των ων ουκ άνευ η καταβολή του επιδόματος να επεκταθεί στα 1600 στελέχη της Υπηρεσίας μας».

Επίσης, όπως υπογραμμίζεται «η πρώτη απόφαση της Κυβέρνησης σας το 2019 ήταν η υπαγωγή των σωφρονιστικών καταστημάτων στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Η απόφαση αυτή δημιούργησε προσδοκίες για την θεσμική και ουσιαστική θωράκιση της Υπηρεσίας Εξωτερικής Φρούρησης Καταστημάτων Κράτησης , της ένοπλης και ένστολης Υπηρεσίας που φρουρεί και μεταγάγει το σύνολο των κρατουμένων».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter