«Αιχμές» του BBC για την ελλιπή εκπροσώπηση των γυναικών στην κυβέρνηση Μητσοτάκη – Η «φαρμακερή» ατάκα της δημοσιογράφου (Video)

«Αιχμές» του BBC για την ελλιπή εκπροσώπηση των γυναικών στην κυβέρνηση Μητσοτάκη – Η «φαρμακερή» ατάκα της δημοσιογράφου (Video)

Διεθνώς ρεζίλι γίνεται η χώρα μας με αφορμή συνέντευξη που παραχώρησε χαμογελαστός ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο BBC. Ο λόγος; Η ελλιπής εκπροσώπηση των γυναικών στο νέο υπουργικό συμβούλιο. 

Στο promo της συνέντευξης, το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο επιλέγει να σταθεί στο γεγονός πως η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αριθμεί μόλις 5 γυναίκες, κάτι που προφανώς παραπέμπει σε άλλες εποχές στα αυτιά και τα μάτια των Βρετανών.

Ειδικότερα, στην εκπομπή που θα προβληθεί την Πέμπτη 11 Ιουλίου στο BBC World News και την Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019 στο BBC News Channel, ο πρωθυπουργός ρωτάται από τη δημοσιογράφο Ζeinab Badawi για ποιο λόγο είναι τόσο μικρή η γυναικεία ποσόστωση στη νέα κυβέρνηση. Η απάντηση; «δυστυχώς δεν είχαμε τόσες γυναίκες που να ενδιαφέρονται για την πολιτική…» (!)

Δείτε επίσης: Δημοσιογράφος του BBC «αδειάζει» τον Μητσοτάκη για την έλλειψη γυναικών στην κυβέρνηση – Η απίστευτη απάντησή του (Video)

Φυσικά η δημοσιογράφος μένει έκπληκτη από την απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ενώ προσφέρθηκε να συνδράμει, αναρωτώμενη αν είναι σοβαρός  (“are you serious?”) και σημειώνοντας ότι η ίδια είναι σίγουρη πως μπορεί να του βρει  γυναίκες για να καλύψουν τις θέσεις από τις τόσες υπέροχες –όπως ανέφερε- που υπάρχουν στη χώρα…

Ο πρωθυπουργός, εμφανώς αμήχανος παρακολουθεί τη Badawi να του λέει πως έτσι κι αλλιώς έχει εντάξει εξωκοινοβουλευτικά πρόσωπα στον κυβερνητικό σχηματισμό και θα μπορούσε να έχει επιλέξει και γυναίκες. Τι απάντησε ο εμφανώς αμήχανος Μητσοτάκης; «Ζήτησα από πολλές γυναίκες να συμμετάσχουν αλλά δίσταζαν», είπε.

Η συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο BBC μπορεί να φαντάζει στους Βρετανούς τηλεθεατές σαν ντοκιμαντέρ για μία νεοσύστατη δημοκρατία πριν από δεκαετίες… Πόση διαφορά να έχουν;

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter