«Αιχμή» Όλγας Κεφαλογιάννη προς Μητσοτάκη για τα Μάρμαρα του Παρθενώνα;

«Αιχμή» Όλγας Κεφαλογιάννη προς Μητσοτάκη για τα Μάρμαρα του Παρθενώνα;

Μια ανάρτηση στο Facebook έκανε η Όλγα Κεφαλογιάννη, «παραλίγο» υπουργός Πολιτισμού, στον απόηχο της δήλωσης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τον… «δανεισμό» των Μαρμάρων του Παρθενώνα.

Η δήλωση αυτή βέβαια του Κυριάκου Μητσοτάκη συγκέντρωσε τα πυρά της αντιπολίτευσης και του ΣΥΡΙΖΑ αφού θα απαιτούσε την αναγνώριση της κυριότητας των γλυπτών από το Βρετανικό μουσείο, αλλά η Όλγα Κεφαλογιάννη, οι σχέσεις της οποίας με το Μαξίμου μάλλον περνάει κρίση, φύλαγε μια «διπλωματική αιχμή».

Και αφού γράφει στη ανάρτησή της για τον Παρθενώνα, το κορυφαίο σύμβολο των αξιών του Δυτικού πολιτισμού, και τη δίκαιη και διαχρονική ελληνική διεκδίκηση στο όνομα της ενότητας και της ολότητας του μνημείου, χωρίς να αναφέρεται καν στην πρόταση περί δανεισμού του Κυριάκου Μητσοτάκη, σημειώνει:

«Μία διεκδίκηση που χρειάζεται εθνική ομοψυχία και προετοιμασία με τεκμηριωμένα επιχειρήματα»

Και η «εθνική ομοψυχία» σημαίνει διάλογο, συλλογικότητα, συμπαράσταση αλλά και συντονισμό…

Όσο για τα «τεκμηριωμένα επιχειρήματα», στην καλύτερη περίπτωση μάλλον σημαίνει να μην λέμε ό,τι μας κατέβει, αλλά όλα να είναι δουλεμένα, ζυγισμένα και με αδιάσειστα στοιχεία.

Όπως και να’χει πάντως η ίδια αποσιωπά την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη και σίγουρα δεν την στηρίζει…

Η ανάρτηση της Όλγας Κεφαλογιάννη:

«Ο Παρθενώνας αποτελεί το κορυφαίο σύμβολο των αξιών του Δυτικού πολιτισμού. Αντιπροσωπεύει την κλασική τέχνη στο αποκορύφωμά της. Τα γλυπτά του Παρθενώνα δεν είναι αυθύπαρκτα έργα τέχνης, είναι μέρος ενός αδιαίρετου συνόλου.

Η δίκαιη και διαχρονική ελληνική διεκδίκηση στηρίζεται στο όνομα της ενότητας και της ολότητας του μνημείου. Ενός μνημείου ανυπολόγιστης αξίας για όλη την ανθρωπότητα. Η επαναφορά των Γλυπτών του Παρθενώνα στην πατρίδα τους, την Ελλάδα, αποτελεί μία ιστορική εθνική προσδοκία.

Μία διεκδίκηση που χρειάζεται εθνική ομοψυχία και προετοιμασία με τεκμηριωμένα επιχειρήματα.

Πρόκειται για τον ακρογωνιαίο λίθο της εθνικής στρατηγικής πολιτιστικής διπλωματίας που οφείλουμε να αναπτύξουμε διεθνώς.»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter