Αιχμηρή απάντηση ΣΥΡΙΖΑ σε Κικίλια: Περιμένουμε απάντηση για τις αποκαλύψεις Μαρτίνη

Αιχμηρή απάντηση ΣΥΡΙΖΑ σε Κικίλια: Περιμένουμε απάντηση για τις αποκαλύψεις Μαρτίνη

“Συγχαίρουμε τον εκπρόσωπο τύπου της Νέας Δημοκρατίας για την αξιέπαινη προσπάθεια που κάνει να εμφανίσει το κόμμα του ως ουρανοκατέβατο. Για κακή του τύχη, ωστόσο, η ζοφερή πραγματικότητα που επέβαλλαν στον ελληνικό λαό κατά την περίοδο 2010-2014 δεν έχει ξεχαστεί από τον ελληνικό λαό”.

Αυτό σχολίασε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στον Βασίλη Κικίλια, ο οποίος νωρίτερα είχε καλέσει τον Αλέξη Τσίπρα να παρευρεθεί στη Βουλή, κατόπιν αιτήματος του Κυριάκου Μητσιτάκη.

” Δεν πρόκειται περί μικροπολιτικού χειρισμού, εμείς θέλουμε να ακουστούν αλήθειες. Την αλήθεια υπηρετούμε, αυτή πρεσβεύει ο Κυριάκος ο Μητσοτάκης, και θα φέρει τον κ. Τσίπρα στη Βουλή, για να απολογηθεί στους Έλληνες, για αυτά τα οποία τους έχει δεσμεύσει, για πολλά χρόνια”, είπε πιο συγκεκριμένα.

Για να λάβει την απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ: “Όσο κι αν ο Β. Κικίλιας προσπαθεί, κανείς δεν πρόκειται να ξεχάσει ούτε τα μέτρα ύψους 65 δισ. ευρώ, ούτε την εκτόξευση της ανεργίας από το 9 στο 27%, ούτε το PSI που διέλυσε τα ασφαλιστικά ταμεία. Ούτε βεβαίως τα πιστοποιητικά βιωσιμότητας του χρέους που επιζητούσε η κυβέρνηση Σαμαρά, αφού το θεωρούσε βιώσιμο. Άλλωστε, μόλις προχθές ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Ν. Δένδιας, ισχυριζόταν πως η ανάδειξη του ζητήματος του χρέους είναι “τεράστιο λάθος” ενώ, λίγες μέρες νωρίτερα, από το βήμα της Βουλής ο επικεφαλής της ΝΔ ισχυριζόταν πως “το χρέος δεν είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα”.

Επίσης, ο κ. Κικίλιας έκανε λόγο για μείωση των κρατικών δαπανών. Ας μην υποτιμά τη νοημοσύνη των πολιτών: οι πάντες γνωρίζουν πως όταν η ΝΔ μιλά για περικοπές δαπανών, εννοεί τα κονδύλια που αφορούν το κράτος πρόνοιας. Η σταθερή τους επιδίωξη ήταν και παραμένει η διάλυση της δημόσιας υγείας και παιδείας και η παράδοση τους στα ιδιωτικά συμφέροντα.

Επιπλέον, σε ότι αφορά τις αναφορές του κ. Κικίλια περί διορισμών “ημετέρων”, ακόμα περιμένουμε την τοποθέτηση της ΝΔ για τα όσα έχει καταμαρτυρήσει ο Ανδρέας Μαρτίνης σχετικά με το πώς γίνονταν οι προσλήψεις στο Ερρίκος Ντυνάν”. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter