Ακάκιε, άσε τα μακαρόνια κάτω, θα φάνε οι πλούσιοι

Ακάκιε, άσε τα μακαρόνια κάτω, θα φάνε οι πλούσιοι

Στην αρχή μας είπαν ότι δεν μειώνουν τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στα καύσιμα γιατί «τα πιο φτωχά νοικοκυριά τα καύσιμα τα χρησιμοποιούν πολύ λιγότερο γιατί δεν έχουν αυτοκίνητο» και ότι μια μείωση φόρου «θα ωφελεί κατά κύριο λόγο τους πιο πλούσιους».

Η δήλωση ανήκει στον Θόδωρο Σκυλακάκη.

Μετά μας είπαν ότι δεν μειώνουν τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στα καύσιμα «για να μην κερδίσει περισσότερα ο κάτοχος της Καγιέν από τον φτωχό».

Η δήλωση ανήκει στον Άδωνη Γεωργιάδη.

*** Τη σκυτάλη πήρε ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης, γνωστός μόνο για τις εκτός τόπου και χρόνου δηλώσεις του, ο οποίος είπε ότι οι πλούσιοι καταναλώνουν περισσότερα μακαρόνια από τους φτωχούς. Κι αφού καταναλώνουν περισσότερο, γενικώς, αυτό σημαίνει περισσότερα έσοδα στο κράτος για τους φτωχούς.

*** Και το παράδοξο της υπόθεσης είναι ότι η συζήτηση γινόταν επί της πρότασης για μείωση του ΦΠΑ στα βασικά προϊόντα διατροφής, όχι στους αστακούς και στο χαβιάρι. Και ο Κυρανάκης για να δικαιολογήσει την εμμονή της κυβέρνησης να μην προχωρήσει στη μείωση που θα δώσει μεγάλη ανάσα στις λαϊκές και μεσαίες οικογένειες, είπε την παπάτζα που είπε.
Θα μου πεις, γιατί τώρα θα μάθουμε τον Κυρανάκη, δεν τον ξέραμε; Τον ξέραμε…

*** Μάλλον ο Γρηγόρης Δημητριάδης δεν θα βάλει σε κάδρο, στον τοίχο του, το βραβείο «SLAPP» ως «Πολιτικός της Χρονιάς», από την Coalition Against SLAPPs in Europe, μια πρωτοβουλία κατά των καταχρηστικών αγωγών.
Ο ανιψιός του Κυριάκου και πρώην Γενικός Γραμματέας του κέρδισε το βραβείο για τις αγωγές που μοίρασε σε ΜΜΕ μετά τις αποκαλύψεις για τον ρόλο του στο σκάνδαλο των υποκλοπών.
Μα όλο πρωτιές αυτή η κυβέρνηση, όλο πρωτιές;

*** Θέμα χημικού ευνουχισμού έθεσε ο Μάκης Βορίδης. Και μπορεί όλοι να θυμάστε τον Μάκη Βορίδη με το τσεκούρι ανά χείρας, αλλά πλέον είναι υπουργός και φυσικά υποψήφιος στις επόμενες εκλογές. Ήξερε ότι θα βρει ευήκοα ώτα και γι’ αυτό ακριβώς το είπε δημόσια και όχι μεταξύ μπριζόλας και κρασιού σε φιλική παρέα.
Τι πιστεύετε ότι είναι χαζός; Για ρίξτε μια ματιά στα σχόλια των αναρτήσεων των ιστοσελίδων σχετικά με τη δήλωσή του. Ποιοι είναι περισσότεροι; Αυτοί που πανηγύρισαν ή αυτοί που αντέδρασαν; Μη ποντάρετε στους δεύτερους, θα το χάσετε.

https://twitter.com/giodimo_/status/1583113662411476994

*** Μέχρι και ο Μπογδάνος πανηγύρισε που εξ ορισμού πρέπει να υποστηρίζεις το αντίθετο απ’ οτιδήποτε κι αν λέει ο Μπογδάνος. Εννοείται ότι αυτό ακριβώς λέει και ο Βελόπουλος.

*** Μεγάλη πετυχισιά, που λένε και στο χωριό μου, η εκδήλωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για μείωση, τάχα μου, της εγκληματικότητας. Δυο αστυνομικοί είχαν βιάσει προηγουμένως μία 19χρονη, μέσα στο ΑΤ Κολωνού, ενώ λίγες ώρες πριν είχαν συλληφθεί άλλοι 9 ωε μέλη κυκλώματος διακίνησης μεταναστών.
Όχι, ούτε γι’ αυτό ντράπηκαν, έτσι ώστε να ματαιώσουν τη γιορτούλα τους, ούτε επειδή τα επίσημα στοιχεία – της ίδιας της αστυνομίας – επιβεβαιώνουν ότι η εγκληματικότητα αυξήθηκε. «Ποιος θα κάτσει να το ψάξει», θα σκέφτηκαν; Και σωστά.
Η λίστα Πέτσα είναι εδώ και κάνει τη δουλειά της…

*** Και μιας και μιλάμε για αστυνομία. Προβλέπεται να χτυπάει αστυνομικός με την ασπίδα το κεφάλι φοιτήτριας; Ξέρω, θα κάνει ΕΔΕ ο Θεοδωρικάκος.

*** Άκουσα τον δήμαρχο Αγίας Παρασκευής, Βασίλη Ζορμπά, στο δημοτικό συμβούλιο και πρέπει να πω ότι παίρνει επάξια το βραβείο ευγένειας και ευφράδειας. Όχι, μην ρωτήσετε για το κόμμα από το οποίο προέρχεται. Συνυπέγραψε, όπως ο ίδιος λέει, την Ιδρυτική Διακήρυξη της ΟΝΝΕΔ.

*** Και μιας και θυμήθηκα την ΟΝΝΕΔ, ο «διπλοθεσίτης» αντιπρόεδρος της οργάνωσης, Γιάννης Φυτόπουλος, παραιτήθηκε από επιστημονικός του Νίκου Δένδια ή από υπεύθυνος οικονομικών – μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ – στον Δήμο Αθηναίων ή όχι ακόμα; Μπα, ε…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter