Ακάλυπτα άφησε τα ψέματα Μητσοτάκη στη Βουλή ο Οικονόμου

Ακάλυπτα άφησε τα ψέματα Μητσοτάκη στη Βουλή ο Οικονόμου

Η παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή την περασμένη Παρασκευή μπορεί να σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως από το σύνολο της αντιπολίτευσης και μέσων ενημέρωσης για την έλλειψη ενσυναίσθησης και την επιχείρηση να εμφανιστεί ως κατήγορος, όμως η σειρά ψευδών και παραπλανητικών αναφορών του προκάλεσε εξίσου έντονες αντιδράσεις. Το documentonews.gr ρώτησε σχετικά τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο οποίος στην απάντησή του άφησε ακάλυπτο τον πρωθυπουργό.

Το ρεσιτάλ ψευδών αναφορών του Κυριάκου Μητσοτάκη σταχυολόγησε σε σχετικό άρθρο και το Κουτί της Πανδώρας, μετρώντας «6+1 ψέματα Μητσοτάκη στη Βουλή». Όπως αναλύθηκε και εκεί, ο πρωθυπουργός αδειάστηκε άμεσα σε μία σειρά από αναφορές που έκανε στην προσπάθειά του να βγει από την πολιτική απομόνωση, με πολλές διαψεύσεις να έρχονται ακόμα και πριν ολοκληρώσει την πρωτολογία του.

Διαβάστε σχετικά: Τα 6+1 κραυγαλέα ψέμματα του Μητσοτάκη στη Βουλή για το σκάνδαλο παρακολουθήσεων

«Κατά την πρόσφατη ομιλία του στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης προχώρησε σε μία σειρά αναφορών που διαψεύστηκαν από τους ενδιαφερόμενους και τα γεγονότα. Συγκεκριμένα, Γιάννης Πανούσης, Νάντια Βαλαβάνη και Γιάνης Βαρουφάκης τον διέψευσαν για την παρακολούθησή τους. Ο δικηγόρος Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής Θανάσης Καμπαγιάννης δήλωσε πως δεν υπήρξαν επισυνδέσεις χρυσαυγιτών βουλευτών στη δικογραφία για τη ναζιστική οργάνωση. Η αναφορά σε παρακολούθηση Πάνου Καμμένου αφορούσε τελικά τον Δημήτρη Καμμένο και μάλιστα από καταγραφή τρίτου προσώπου που συνομιλούσε μαζί του. Και τέλος, την ύπαρξη της μικρής Μαρίας που πέθανε στον Έβρο έχει επιβεβαιώσει έγγραφο του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Θα θέλατε από πλευράς πρωθυπουργού να δώσετε κάποιες απαντήσεις γι’ αυτά» ήταν η ερώτηση που του υπέβαλε το documentonews.gr, με την απάντηση του Γ. Οικονόμου να αφήνει αναμφίβολα ακάλυπτο τον Κυρ. Μητσοτάκη, παρότι υπό το βάρος των πολλαπλών διαψεύσεων είναι αδύνατο να ανατραπούν οι εντυπώσεις.

«Ότι είχα να πω το είπα και εγώ και ο πρωθυπουργός. Βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες επαναλαμβάνω και στη Βουλή και στη Δικαιοσύνη, και μέσα από τις διαδικασίες αυτές θα υπάρξουν απαντήσεις σε όλα τα ερωτηματικά που υπάρχουν, και σε όλες τις πτυχές της υπόθεσης αυτής» ανέφερε αρχικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κρατώντας για το τέλος ένα σημείο για την χυδαιότητα Μητσοτάκη να υποστηρίξει πως «υπάρχουν δυνάμεις σε αυτή την χώρα που να σιγοντάρουν ψέματα ότι δήθεν Έλληνες άφησαν ένα μωρό να πεθάνει στο έδαφος της Ελλάδος και μάλιστα να το βαφτίζουν και Μαρία τις ημέρες της Παναγίας», προσθέτοντας -ξεδιάντροπα ο ίδιος- «Ντροπή».

«Σε ότι αφορά την απώλεια του μικρού παιδιού στην οποία αναφέρεστε είναι ένα ξεχωριστό ζήτημα αυτό. Νομίζω αύριο στη Βουλή υπάρχει συνεδρίαση της Επιτροπής κατόπιν πρωτοβουλίας του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου. Θα περιμένουμε και την αυριανή Επιτροπή, νομίζω θα ακουστούν και εκεί χρήσιμα πράγματα» κατέληξε στην απάντησή του ο Γ. Οικονόμου. Σημειώνεται πως για την ύπαρξη της μικρής Μαρίας, ο δημοσιογράφος του Spiegel Γιώργος Χρηστίδης παρέθεσε χαρακτηριστικά στοιχεία μέσω νέου ρεπορτάζ που πραγματοποίησε. Μάλιστα, για το εν λόγω ρεπορτάζ βρέθηκε στο στόχαστρο του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, που επιτέθηκε στον δημοσιογράφο για μη τήρηση των κανόνων δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

Η απάντησή του στο documentonews.gr ήταν αυτή που πυροδότησε μία ακόμα ερώτηση για τα παραπάνω, επικεντρωμένη στα όσα υποστήριξε για τις επισυνδέσεις χρυσαυγιτών βουλευτών, και το διπλό άδειασμα του Κυρ. Μητσοτάκη από τον Βαγγέλη Βενιζέλο και τον Θανάση Καμπαγιάννη.

«Δεν έχω να προσθέσω κάτι παραπάνω στα ζητήματα που αφορούν την περίπτωση της νόμιμης επισύνδεσης του τηλεφώνου του κυρίου Ανδρουλάκη. Σας είπα ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία στη Δικαιοσύνη. Βρίσκεται σε εξέλιξη η όλη θεσμική διαδικασία στη Βουλή. Από εκεί θα εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα τα οποία νομίζω θα δώσουν απαντήσεις για όλες τις πτυχές της υπόθεσης αυτής. Και πάντως, θα εξεταστεί ένα πολύ ουσιαστικό πρόβλημα. Αν μπορούν να υπάρχουν Έλληνες πολίτες που εκ της ιδιότητάς του θα εξαιρούνται a priori από τη δυνατότητα των υπηρεσιών ασφαλείας να τους ελέγχουν, όταν αυτές θεωρούν και η Δικαιοσύνη συμφωνεί, συναινεί, ότι θα πρέπει να ελεγχθούν. Αυτό είναι ένα βασικό ζητούμενο της όλης υπόθεσης, μαζί με τη διαλεύκανση της νόμιμης επισύνδεσης του κυρίου Ανδρουλάκη, να βρούμε με ποια παραπάνω θεσμικά φίλτρα θα απαντήσουμε σε αυτό, ή αν θα πρυτανεύσει η άποψη ότι οι Έλληνες πολίτες μπορεί να είναι πολίτες δύο κατηγοριών, και να εξαιρούνται a priori λόγω της ιδιότητάς τους ορισμένοι από αυτό το θεσμικό πλαίσιο ευθύνης των υπηρεσιών ασφαλείας» απάντησε διαφεύγοντας και αυτής της ερώτησης για τις ψευδείς αναφορές του πρωθυπουργού, επιχειρώντας να στρέψει τη συζήτηση στο «γενικό», όπως προσπάθησε και την Παρασκευή ο Κυρ. Μητσοτάκης.

Σκάνδαλο υποκλοπών: Το αμίλητο νερό πίνει ο Οικονόμου για να καλύψει τις παρακολουθήσεις Μητσοτάκη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter