Ακάλυπτη άφησε η κυβερνητική εκπρόσωπος την ΕΛ.ΑΣ για τον «βασανισμό του Γεωργιανού»

Ακάλυπτη άφησε η κυβερνητική εκπρόσωπος την ΕΛ.ΑΣ για τον «βασανισμό του Γεωργιανού»

Ακάλυπτη άφησε την Ελληνική Αστυνομία όσον αφορά τον βασανισμό του Γεωργιανού υπηκόου που είχε συλληφθεί για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

Στην ερώτηση για το ότι ο Γεωργιανός κατήγγειλε στην κρατική τηλεόραση της χώρας του πως είχε συλληφθεί και ότι κακοποιήθηκε προκειμένου να ομολογήσει ένα έγκλημα που όπως αποδείχθηκε δεν είχε κάνει, η κ. Πελώνη δεν δήλωσε με κατηγορηματικότητα το αυτονόητο: ότι στη ελληνική επικράτεια δεν γίνονται κακοποιήσεις και βασανισμοί. Επιβεβαίωσε ότι ο Γεωργιανός είχε συλληφθεί ως ύποπτος και σημείωσε ότι το θέμα αφορά το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Το θέμα αυτό είναι πολύ ειδικό, αυτό που γνωρίζω είναι ότι στο πλαίσιο της έρευνας για το έγκλημα εξετάστηκε ο ύποπτος με βάση τις προβλεπόμενες διαδικασίες. Σε κάθε περίπτωση αυτό είναι ένα ζήτημα που αφορά το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ».

Κατά τα λοιπά, στο πλαίσιο της ευρύτερης πολιτικής διαχείρισης της υπόθεσης ανέφερε ότι «στο πλαίσιο της επεξεργασίας του νέου ποινικού κώδικα από την νομοπαρασκευαστική επιτροπή εξετάζεται η αυστηροποίηση του νομικού πλαισίου για όλα τα ειδεχθή εγκλήματα».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter