Aκάρ: Νέα «πολεμική» δήλωση κατά Ελλάδας – «Το να ξέρουν κολύμπι θα τους φανεί χρήσιμο»

Aκάρ: Νέα «πολεμική» δήλωση κατά Ελλάδας – «Το να ξέρουν κολύμπι θα τους φανεί χρήσιμο»

Συνεχίζει την επιθετική ρητορική η Αγκυρα, λίγες ώρες μετά την ομιλία του Κ. Μητσοτάκη στην έδρα του ΟΗΕ, αυτή τη φορά δια στόματος του υπουργού Άμυνας της χώρας Χουλουσί Ακάρ, αποδεικνύοντας ότι η τουρκική ηγεσία δεν φαίνεται διατεθειμένη να συμβάλει στην αποκλιμάκωση της έντασης.

«Στρατιωτικοποιούν τα νησιά με αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς κατά παράβαση των συνθηκών. Αυτή η κατάσταση μας δίνει το δικαίωμα της αυτοάμυνας και κάνει αμφισβητούμενη την κυριαρχία των νησιών. Όταν το λέμε αυτό, κάνουν φασαρία ότι απειλούμε την κυριαρχία τους», δήλωσε ο Ακάρ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Χουριέτ, που αποτελεί και το κεντρικό θέμα του Σαββάτου.

«Το να ξέρουν κολύμπι θα τους φανεί χρήσιμο»

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Νίκου Παναγιωτόπουλου από το Καστελόριζο, ο Ακάρ μίλησε για «προκλητική στάση τον τελευταίο καιρό» εκ μέρους της ελληνικής πλευρά αλλά δεν περιορίστηκε εκεί κάνοντας μία ακραία δήλωση: «Σκεφτήκαμε ότι ξέχασαν να κολυμπούν. Αν πάνε με αυτή τη νοοτροπία, το να ξέρουν κολύμπι θα τους φανεί χρήσιμο», δήλωσε.

Ακόμη ο Ακάρ αναφέρει στη Χουριέτ πως «ενώ τους καλούμε επίμονα να διαπραγματευτούν για τη λύση των προβλημάτων, αποφεύγουν επίμονα τον διάλογο. Και οι δύο το κάνουν και λένε ψέματα ότι η Τουρκία είναι αυτή που αποφεύγει τον διάλογο. Διαμαρτύρονται συνεχώς για την Τουρκία σε τρίτα μέρη όπως το ΝΑΤΟ, η ΕΕ, και οι Ηνωμένες Πολιτείες για τα προβλήματα που μπορούμε να λύσουμε μεταξύ μας.Προσπαθούν να το κάνουν πρόβλημα ΝΑΤΟ, Τουρκίας-ΕΕ ή Τουρκίας-ΗΠΑ».

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter