Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

Άκαρπη η τριμερής στο υπουργείο Εργασίας για την εταιρεία "ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ"

Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η τριμερής συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας μεταξύ των εργαζομένων της εταιρείας "Καρυπίδης", της εργοδοσίας και του γ.γ.του υπουργείου Ανδρέα Νεφελούδη.

Όπως υποστήριξαν οι εργαζόμενοι η εργοδοσία συνεχίζει να εκβιάζει καθώς τους ζητάει να αποδεχθούν μείωση των δεδουλευμένων τους κατά 50%, μείωση μισθών κατά 20% και αλλαγή της ατομικής τους σύμβασης με ταυτόχρονη απόλυση 400 ατόμων, προκειμένου ο επενδυτής να μην αποσυρθεί.

Οι 1.400 εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι εδώ και 11 μήνες και έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας.

Όπως δήλωσε η πρόεδρος των εργαζομένων Νόπη Μουστακίδου «αυτός ο εκβιασμός σε βάρος των εργαζομένων είναι κατάπτυστος και η εργοδοσία μας δήλωσε ξεκάθαρα οτι οι συζητήσεις θα συνεχιστούν εφόσον δεχτούμε οσα μας ζητούνται». Η κ. Μουστακίδου τόνισε ότι δεν θα κάνουν πίσω στα αιτήματα τους και δεν αποδέχονται κανέναν εκβιασμό και θα εχουν μεταξύ τους συνάντηση για τις μελλοντικές τους κινήσεις.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.