Ακατάπαυστο το «ξήλωμα» της Προανακριτικής: «Δεν υπήρχε συμφωνία για τηλεοπτική άδεια» λέει ο λογιστής της CCC

Ακατάπαυστο το «ξήλωμα» της Προανακριτικής: «Δεν υπήρχε συμφωνία για τηλεοπτική άδεια» λέει ο λογιστής της CCC

Φρένο στον κατήφορο της Προανακριτικής δεν μπορεί να βάλει η ΝΔ, με τον διευθυντή λογιστηρίου της CCC, Αντώνη Λιανό, να βάζει το δικό του λιθαράκι στην αποδόμηση της «Καλογριτσιάδας» κατά την κατάθεσή του στην Επιτροπή. Ο συνεργάτης των Λιβανέζων μεγαλοεπιχειρηματιών ξεκαθάρισε πως η CCC δεν έχει καμία σχέση με το τηλεοπτικό εγχείρημα Καλογρίτσα, υποστηρίζοντας πως τα 3 εκατ. ευρώ ήταν μέρος της συμφωνίας CCC – Τοξότης για την κατασκευή του Al Zahia Center Mall στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Τόνισε πως δεν γνωρίζει τίποτα σχετικά με το White House και τους ισχυρισμούς περί συνάντησης στο Μέγαρο Μαξίμου, προτρέποντας με νόημα τους εκπροσώπους της πλειοψηφίας να καλέσουν τον Φουάντ Χούρι για να λάβουν τις σχετικές απαντήσεις.

Σύμφωνα με πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Λιανός εξήγησε πως τα 3 εκατ. ευρώ δόθηκαν στο πλαίσιο υπεργολαβίας της Τοξότης για κατασκευαστικό έργο στα Η.Α.Ε., το οποίο θα κοστολογήθηκε 50 εκατ. ευρώ και οι δύο πλευρές θα μοιράζονταν κατά το ήμισυ το οικονομικό βάρος της επένδυσης. Ως προς τη βιασύνη για την αποδέσμευση του ποσού, ανέφερε ότι «υπάρχουν παρά πολλές φορές που τρέχουμε να εκταμιεύσουμε χρήματα. Για μια εταιρεία (CCC) με τζίρο 5 δισ. ευρώ και 120 έργα σε 40 χώρες του κόσμου, δεν μου ήταν άγνωστο να τρέχουμε για την αποστολή των χρημάτων».

Αποσαφήνισε δε ότι δεν υπήρχε καμία συμφωνία που αφορούσε τη διαγωνιστική διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες, αντιτείνοντας στους βουλευτές της ΝΔ πως δεν μπορούσαν να ελέγξουν τον τρόπο που ο Χρήστος Καλογρίτσας θα διαχειριζόταν τα 3 εκατ. ευρώ. «Όταν δίνεις προκαταβολή δεν ξέρεις τι θα τα κάνει τα χρήματα ο εργολάβος» φέρεται να είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Τα δώρα δεν επιστρέφονται. Τα δάνεια επιστρέφονται». Επ΄ αυτού, επισήμανε ότι συμμετείχε σε συναντήσεις για την επιστροφή των 3 εκατ. ευρώ στη CCC.

«Δεν άκουσα τίποτα για τον… Λευκό Οίκο»

Ο μάρτυρας δήλωσε πως δεν γνωρίζει τίποτα για τον… Λευκό Οίκο και για τους ισχυρισμούς περί συνάντησης στο Μέγαρο Μαξίμου, προτείνοντας στη ΝΔ να καλέσει τον Φουάντ Χούρι στην Επιτροπή. Κατά τις πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, όταν ο πρόεδρος της Προανακριτικής, Στ. Κελέτσης, ρώτησε αν υπήρχε συμφωνία Χούρι – Καλογρίτσα για δημιουργία καναλιού, ο κ. Λιανός απάντησε: «Όχι». Μάλιστα, διερωτήθηκε πώς είναι δυνατόν η CCC να επιδίωκε τη συμμετοχή της στο τηλεοπτικό εγχείρημα Καλογρίτσα και να μην γνώριζε εξ αρχής το business plan για τον τηλεοπτικό σταθμό. Σημείωσε ακόμα ότι η μεταφορά των 3 εκατ. ευρώ ήταν «εντός διεθνών πρακτικών», ενώ υποστήριξε πως ο πρώτος μάρτυρας της Επιτροπής και διαμεσολαβητής ανάμεσα σε Χούρι – Καλογρίτσα, Κυριάκος Τόμπρας, εξυπηρετούσε τα συμφέροντα του ιδιοκτήτη της Τοξότης.

«Ποιος λέει ψέματα τελικά; Η πλευρά Καλογρίτσα ή η CCC;» ρώτησε η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα Τζάκρη, με τον μάρτυρα να απαντά πως «δεν μπορώ να σας απαντήσω εγώ εάν λέει ψέματα η κυβέρνηση». «Εγώ, συμμετείχα σε δύο συσκέψεις με τους εκπροσώπους της Τοξότης για να συζητήσουμε την προώθηση κατασκευαστικών έργων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η μόνη μας αγωνία ήταν η επιστροφή των χρημάτων που δώσαμε στον Χρ. Καλογρίτσα», συμπλήρωσε.

Πηγές ΝΔ που φτάνουν από… σπόντα

Σύμφωνα με πηγές της ΝΔ που φτάνουν από… σπόντα στο documentonews.gr, o μάρτυρας δήλωσε πως όταν έγινε η σύμβαση CCC – Καλογρίτσα, η λιβανέζικη κατασκευαστική δεν είχε πάρει το έργο στα Η.Α.Ε. Κατά τις πηγές, ο κ. Κελέτσης ρώτησε τον Αντώνη Λιανό σε σχέση με τη σύμβαση των δύο πλευρών και εκείνος απάντησε: «Σε αυτά τα έργα υπάρχουν λεπτομέρειες που δίδονται κατά τη διάρκεια του έργου». «Η CCC είχε συνεργαστεί με την Τοξότης σε αλλά έργα; Είχε τη φερεγγυότητα για τέτοια έργα;» επανήλθε ο πρόεδρος της Επιτροπής, με τον μάρτυρα να λέει: «Εγώ, ασχολούμαι κυρίως στο εξωτερικό. Έβλεπα όμως πως η Τοξότης έκανε τα έργα της ΔΕΗ κι αλλά (έργα)». Τότε, ο έτερος βουλευτής της ΝΔ επέμεινε, ρωτώντας και πάλι αν η Τοξότης είχε διεθνή εμπειρία. «Δεν το γνωρίζω. Είχα ακούσει για κάποια έργα στα Βαλκάνια. Δεν είμαι όμως σίγουρος» ήταν η απάντηση του μάρτυρα.

«Το μύθευμα καταρρέει»

Για πλήρη κατάρρευση του μυθεύματος Καλογρίτσα – ΝΔ μιλούν κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ και εύχονται καλό Σαββατοκύριακο στην οικογένεια Καλογρίτσα, συνιστώντας προσοχή για τυχόν επαφή με ενεργά κρούσματα.

Αναλυτικά όσα επισημαίνουν πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης:

«Σε πλήρη κατάρρευση του μυθεύματος Καλογρίτσα-ΝΔ σε βάρος του Νίκου Παππά οδηγήθηκε και η σημερινή συνεδρίαση της προανακριτικής. Ο μάρτυρας Αντώνης Λιανός, οικονομικός σύμβουλος της CCC, κατέρριψε πλήρως τους ισχυρισμούς του εργολάβου και της κυβέρνησης περί συμφωνίας για τη δημιουργία τηλεοπτικού σταθμού, φιλικού προς την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε σχετική ερώτηση της εισηγήτριας του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρας Τζάκρη, ο μάρτυρας ήταν κατηγορηματικά αρνητικός, επιμένοντας, ήδη από την αρχή της κατάθεσής του, πως η συμφωνία των δύο μερών, CCC και Καλογρίτσα, αφορούσε την κατασκευή εμπορικού κέντρου στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Σε ερώτηση του Τ. Μπαρτζώκα (ΝΔ) τόνισε ότι «αν υπήρχε άλλη συμφωνία, πέραν αυτής, τότε θα την ήξερα», προσθέτοντας: «Η CCC δεν έχει καμία επένδυση στον χώρο των media».

Χαρακτηριστική είναι, επίσης, η δήλωση του μάρτυρα ότι σε δύο συσκέψεις με τους εκπροσώπους της Τοξότης για κατασκευαστικά έργα, στις οποίες συμμετείχε ο ίδιος, «η μόνη μας αγωνία ήταν η επιστροφή των 3 εκατ. που δώσαμε στον Καλογρίτσα για το έργο στα Εμιράτα».

Ο μάρτυρας, απαντώντας στη Ν.Δ., εμφανίστηκε, επίσης, κατηγορηματικός ότι δεν γνωρίζει για καμία συνάντηση στο Μαξίμου και επεσήμανε ότι δεν άκουσε τίποτα από τους εμπλεκόμενους για «White House». Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Τάσου Μπαρτζώκα για το τι είναι το «White Porscha», ο κ. Λιανός είπε: «Μπορεί να είναι και η λευκή Πόρσε που είχε ο κ. Fouad Choury, με αμερικάνικη προφορά. Ο κ. Fouad έχει ζήσει πολλά χρόνια στην Αμερική».

Καλό Σαββατοκύριακο και ας προσέχει η οικογένεια Καλογρίτσα (πατέρας και υιός) τις επαφές με ενεργά κρούσματα…».

«Good luck στον ΣΥΡΙΖΑ»

Στον αντίποδα, κοινοβουλευτικές πηγές της κυβερνητικής πλειοψηφίας αντέτειναν πως ο μάρτυρας επιβεβαίωσε τη γνώση της CCC σε σχέση με την κατεύθυνση που θα έπαιρναν τα 3 εκατ. ευρώ.

Το σχόλιο των κοινοβουλευτικών πηγές της ΝΔ έχει ως εξής:

«Από τη σημερινή κατάθεση του οικονομικού διευθυντή της εταιρίας CCC κ. Αντώνη Λιανό επιβεβαιώθηκε η γνώση της εταιρείας ότι τα 3 εκ. ευρώ της δήθεν υπεργολαβίας ενός έργου που δεν υπήρχε καν τη στιγμή εκείνη, θα κατευθύνονταν στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Επιπλέον, ο κ. Λιανός υποστήριξε ότι ο κ. Καλογρίτσας ενημέρωσε πλήρως για την πορεία του διαγωνισμού και το υπό ίδρυση κανάλι, ενημερώνοντας με e-mail τον ίδιο ότι έγινε δεκτή η εγγυητική επιστολή της Τράπεζας Αττικής και του απέστειλε το Business Plan του υπό ίδρυση καναλιού.

Επέμεινε δε στους ισχυρισμούς της εταιρείας CCC αλλά δήλωσε κατηγορηματικά ότι ο ίδιος αγνοεί τις επιμέρους συναντήσεις της εταιρίας με τον κ. Καλογρίτσα και με την Κυβέρνηση.

Αναγνώρισε τέλος ότι έχει στη διάθεση του ενδοεταιρικά e-mail που αφορούν τη διαδικασία των τηλεοπτικών αδειών και δεσμεύτηκε ότι θα τα προσκομίσει στην Επιτροπή».

Όπως ο κ. Λιανός ευχήθηκε με email “Good Luck” στον κ. Καλογρίτσα έτσι λοιπόν και εμείς ευχόμαστε «Good Luck» στον ΣΥΡΙΖΑ».

«Good night and good luck»

Η αξιωματική αντιπολίτευση ανταπάντησε στο σχόλιο της ΝΔ, σημειώνοντας: «Να ευχηθούμε ¨good night and good luck¨ στη Νέα Δημοκρατία, οι βουλευτές της οποίας στη σημερινή συνεδρίαση της Προανακριτικής δεν έκρυβαν τον εκνευρισμό τους για τα λεγόμενα του μάρτυρα.

Και μάλιστα του επιτέθηκαν φραστικά, ενώ τον διέκοπταν διαρκώς, κάτι που ανάγκασε τον πρόεδρο της Επιτροπής, κ. Κελέτση, να τους επαναφέρει στην τάξη. Για ποιο λόγο άραγε τέτοια ανησυχία;».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter